tuddmegazigazsagot

Ezt az oldalt azért hoztuk létre, hogy bárki aki kíváncsi arra, hogy mi az igazság a Szcientológiával kapcsolatban, azt megtalálja itt. Az oldalt folyamatosan bővíteni fogjuk újabb és újabb tényekkel, dokumentumokkal, hogy rendelkezni tudjon a helyes információkkal a XX. század egyik legújabb vallásáról, amelyet L. Ron Hubbard alapított. A Szcientológia egy világszerte elterjedt vallás, mely több mint 11.000 egyházzal, misszóval és területi csoporttal rendelkezik, valamint több millió tagja van a világ 184 országában. Tudja meg Ön is mi az igazság!

A bemutatkozó videót a következő oldalon nézheti meg: www.szcientologia.org.hu 

Az elmúlt évtized azt az időszakot jelenti a Szcientológia Egyház történetében, amikor
a legnagyobb terjeszkedést érte el. Ugyanebben az évtizedben rendkívüli mértékben

 

Hírek és közlemények


Ez a cikk remek példa arra, hogyan lehet egy embereknek segítő, értelmes és hasznos tevékenységet elferdíteni.

Miről is beszélünk valójában? A szcientológusok szeretnek önzetlenül segíteni az embereknek, és hasonló gondolkozású emberekkel társulnak. Sokszor csatlakoznak hozzájuk olyanok, akik például egyetértenek a drogmentes élettel vagy az erkölcsi szint javításával, csak hogy két példát említsünk.

A Narconon Motoros Túra erről szól. Jó érzésű, tenni akaró emberek egymással összefogva, teljesen ingyen, saját pénzből végigutazzák az országot, és elviszik az iskolásoknak a drogmentes élet üzenetét. Példát mutatnak másoknak.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy hosszan tartó súlyos betegség után eltávozott körünkből Fritzlauf Lajos.

Lajos F1-triangle

Lajos 1992-ben lett szcientológus. Koppenhágában csatlakozott a Szcientológia szerzetesrendjéhez, és Oroszországban kezdte el az egyházi szolgálatát.

1999-ben hazajött, és itthon kezdett el dolgozni a jogi és közönségkapcsolati iroda vezetőjeként.

Lajos kifejezetten kérte, hogy Szcientológia egyházi búcsúztatója legyen.

Búcsúztató szertartását szeptember 3-án tartottuk meg a Szcientológia egyház kápolnájában, ahol volt kollégái és barátai emlékeztek meg róla. Felidézték munkásságát, a hosszan tartó közösségi szerepvállalásának legfőbb eredményeit.

Köszönjük Lajosnak mindazt, amit értünk tett,
kívánunk neki minden jót és természetesen visszavárjuk,
hogy folytassa tevékenységét egy jobb világ megteremtésében.
 

 bucsuztato

A Szcientológia egyház reagálása a2018. június 30-i „Megszereztük a Szcientológusok görög dossziéját” c. Ripost.hu cikkre

A Ripost.hu valótlanul állította, hogy a Szcientológia szerzetesrendjét, a Sea Orgot azzal vádolták meg a görögök, hogy ők a CIA fedőszervezete, ezért kiutasították őket az országból.

Helyes információ:
A cikk elfelejti megemlíteni, hogy a görög miniszterelnök-helyettes, aki ezt az utasítást kiadta, később bocsánatot kért a történtekért, valamint a Sea Orgot és L. Ron Hubbardot visszahívta Görögországba.

Az Apollo, az Egyház vallásos rendje, a Sea Org használatában lévő hajó 1968 augusztusában érkezett a görögországi Korfu szigetére, a kikötőben augusztus 13-án kötöttek ki. 1969. március 17-én az Apollót utasították, hogy 24 órán belül hagyja el Korfut.

Az utasításhoz hamis jelentések vezettek, amelyeket az USA kormányának különféle szervezetei terjesztettek Görögországban, köztük a Külügyminisztérium az athéni Nagykövetségen keresztül, a Haditengerészet, valamint John Forte, a korfui brit alkonzul.

Kíváncsian néztük meg a Sznobjektív című műsort, amely a Szcientológia vallást beletette a "10 legmérgezőbb magyar szekta" listájába.

Azt a vallást, amely széleskörű társadalmi reformprogramokkal segít az embereknek, például drogellenes felvilágosító mozgalom, oktatási reform bevezetése, rászorulók megsegítése, stb.
Lásd: http://szcientologia.org.hu

Azt a vallást, amelyet vezető vallástudósok és bíróságok érvényes vallásnak ismertek el a világ nagyon sok országában. Lásd: http://www.scientologyvallas.hu

Szomorúan láttuk, hogy a műsorvezetőknek a leghalványabb fogalmuk sem volt a Szcientológiáról, és egy valóságtól teljesen elrugaszkodott képet próbáltak lefesteni.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság kirendelése alapján
Dr. Császár-Nagy Noémi szakpszichológus szakvéleményt írt a Szcientológia Egyház rendszeréről.

Az alábbi részletes elemzés a szakmai körök és a közvélemény számára készült.

A szakvélemény szerzője megsérti saját szakmaiságának követelményeit, oly mértékben, hogy maga a személyét kirendelő hatóság (Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság) így fogalmazott egy 2018. január 10-én kelt jogi dokumentumban:
„A szakértő kizárólag olyan kérdésekben fogalmazott meg a felperes (egyház) szempontjából kedvezőtlen megállapításokat, amelyek az alperes (NAIH) megítélése szerint sem tartoznak a szakértői kompetenciájába, így ezeket az alperes (NAIH) a határozata meghozatala során figyelmen kívül hagyta.”

A Szcientológia Egyház a megfelelő fórumokon kívánt foglalkozni a témával, de a sajtóhírek miatt kénytelen volt reagálni 2018. január 10-én az MTI oldalán a szakvéleményre. A cikk címe: Az abszurditás netovábbja: „pszichológiai tudományos szakvélemény” egy vallásról és gyakorlatairól.

Ebben a cikkben megfogalmaztuk, hogy a az egyház panasszal élt az illetékes szerveknél, mivel álláspontunk szerint Dr. Császár-Nagy Noémi munkája számos ponton sérti a szakértői törvényt és az etikai kódexeket:

1. Pszichológus vallásos gyakorlatokat nem vizsgálhat.
2. Pszichológus nem alkothat véleményt konkrét személyek pszichés állapotáról úgy, hogy egyikükkel sem találkozott személyesen.

Véleményünk szerint a vélemény felhasználása és publikálása mindössze Péterfalvi Attila, a NAIH elnökének az egyházzal szembeni már megismert negatív elfogultságát bizonyítja.


További kifogásolt pontok a szakvéleményben:

MAGYARORSZÁG: Adatvédelemnek álcázott vallásüldözés

A Magyarországi Szcientológia Egyház ellen folytatott országos razzia nem más, mint a szcientológus vallású magyar állampolgárok emberi jogainak gyalázatos és általános semmibe vétele.

A hatóságok önkényuralmi megfélemlítési módszereket használnak, hogy zaklassanak, diszkrimináljanak egy békés vallási közösséget. Egyetlen példát sem találunk arra, hogy az Egyház megsértette volna hívei magánéletéhez való jogát. Ellenkezőleg: a kormányzati razziák során kivétel nélkül minden szcientológus magánélethez való jogát sértették meg egy kultúrember számára felfoghatatlan mértékben.

A vallásos tanácsadás során átadott legintimebb információkat tartalmazó vallásos iratokat, melyeket mint minden más vallás, a Szcientológia Egyház is bizalmasan kezel, a Magyar Kormány egyszerűen lefoglalta. Az Egyház Lelkészi Kódexe, amely jóval korábbra datálódik,

 

Tavaly júliusban adták át a szcientológia új magyarországi központját Budapesten. Az elmúlt egy évről, és sok egyébről beszélgettünk a vallás két prominensével Miklovicz Attilával, a társadalmi kapcsolatok igazgatójával és Lange László közönségkapcsolati igazgatóval.

 
Milyenek a tapasztalatok egy év távlatából?

Kifejezetten jók. Megvalósult a cél, hogy Magyarországon legyen egy közép-európai központ. Mára nagyon sokan jönnek hozzánk Macedóniából, Szlovákiából, Romániából, Szlovéniából vagy Lengyelországból. A mienkhez hasonló „ideális” központ Németországban és Olaszországban van.

Mi szcientológusok nagyon büszkék vagyunk arra, hogy sok tagunk foglalkozik egészséges táplálkozással, életmód tanácsadással és sporttal, ahelyett, hogy a drogkultúrához járulnának hozzá.

Büszkék vagyunk arra is, hogy számos szcientológus sikeres vállalkozó. A Szcientológia minden társadalmi és gazdasági rétegből vonz érdeklődőket és híveket. Vannak közöttünk házmesterek, mérnökök, bolti eladók ugyanúgy, mint sportolók és művészek. Nagyon örülünk azoknak, akik céljainkkal egyetértenek és velünk együttműködve egy jobb világért dolgoznak.

Örülünk annak is, ha a szcientológusok sikeresek, mivel főként ők támogatják a társadalomjobbító tevékenységeinket. Így juttathattunk el például csak az idei évben több tízezer emberi jogi és több százezer drogfelvilágosító kiadványt a magyar embereknek. Ezen túlmenően ők az Egyház kampányain kívül más karitatív tevékenységeket is támogatnak.

Vallási céljainkat és tevékenységünket nagyon sok szakértő és tudós is elismeri, ahogy az az alábbi honlapon is látható: www.scientologyvallas.hu

A Szcientológia céljai a következők, és minden tevékenysége ezt támogatja:
„Egy elmebaj, bűnözők és háború nélküli civilizáció, ahol a rátermett emberek eredményesek lehetnek, a tisztességes lények jogai megadatnak, és ahol az ember szabadon szárnyalhat egyre magasabbra – ezek a Szcientológia céljai.”

1. oldal / 3
twth önkéntes-lelkészek drogmentes-világért  narconon fiatalok-az-emberi-jogokért CCHRlogoblack criminon alkalmazott-oktatastan
Az út a boldogsághoz Önkéntes lelkészek A Drogmentes Világért Alapítvány Narconon Fiatalok az emberi jogokért Emberi jogok Criminon Alkalmazott oktatástan