tuddmegazigazsagot

Ripost június 30

A Szcientológia egyház reagálása a2018. június 30-i „Megszereztük a Szcientológusok görög dossziéját” c. Ripost.hu cikkre

A Ripost.hu valótlanul állította, hogy a Szcientológia szerzetesrendjét, a Sea Orgot azzal vádolták meg a görögök, hogy ők a CIA fedőszervezete, ezért kiutasították őket az országból.

Helyes információ:
A cikk elfelejti megemlíteni, hogy a görög miniszterelnök-helyettes, aki ezt az utasítást kiadta, később bocsánatot kért a történtekért, valamint a Sea Orgot és L. Ron Hubbardot visszahívta Görögországba.

Az Apollo, az Egyház vallásos rendje, a Sea Org használatában lévő hajó 1968 augusztusában érkezett a görögországi Korfu szigetére, a kikötőben augusztus 13-án kötöttek ki. 1969. március 17-én az Apollót utasították, hogy 24 órán belül hagyja el Korfut.

Az utasításhoz hamis jelentések vezettek, amelyeket az USA kormányának különféle szervezetei terjesztettek Görögországban, köztük a Külügyminisztérium az athéni Nagykövetségen keresztül, a Haditengerészet, valamint John Forte, a korfui brit alkonzul.

Az alatt a hat hónap alatt, amíg az Apollo Korfu szigetén állomásozott, semmilyen incidens nem történt, a legénységnek pedig kiváló kapcsolata volt a sziget lakosságával és a helyi hatóságokkal.

Az Apollo kiutasítását szóban Sztilanosz Pattakosz miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter rendelte el, ezt hozta le a sajtó.

1969. március 25-én Pattakosz úr egy bocsánatkérést tett közzé, melyben ezt írta: „amikor visszatérnek, remélem, tovább maradnak”.

Ezt a bocsánatkérést tovább erősítette a londoni görög konzul 1970. augusztus 6-i levele, amelyben kijelentette, hogy „a görög hatóságoknak nincs semmilyen fenntartásuk azzal kapcsolatban, hogy L. R. Hubbard meglátogassa Görögországot az amerikai állampolgároknak járó szokásos két hónap vízummentes időszakra.

Erre bizonyítékul itt láthatóak az eredeti dokumentumok:

Pattakosz levél, angol >>

Egy görög konzul levele >>

Emellett a Ripost valótlanul állította, hogy a görög törvények szerint a szcientológia nem felelt meg azon egyszerű kritériumoknak, miszerint csak az lehet bevett vallás, aminek nyilvánosak az elvei, nyíltan tanítják azokat, szertartásai pedig szabadon látogathatóak.

Ezzel szemben a valóság az, hogy 1997-től törvényesen bejegyezve működik a Szcientológia egyház Görögországban, végezve a szcientológia vallási tevékenységét.

A helyesen megalapított Szcientológia Egyházat 1997-ben jegyezték be, és tevékenységét a KEFE bezárását követően kezdte meg. Jelenlegi szabályozása azt mondja ki, hogy nyíltan folytatja a szcientológia vallás tevékenységeit.

A görög Szcientológia egyház jelenlegi szabályozása 2003 májusában készült, amelyet itt mellékelünk >>

A Szcientológia Egyházat Európa-szerte vallásként ismerik el, és a szcientológusok szabadon gyakorolhatják hitüket. Görögország alkotmánya elismeri a vallásszabadságot, Görögország aláírta az emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről szóló európai egyezményt és tagja az Európa Uniónak. 2007 áprilisában az Emberi Jogok Európai Bírósága mérföldkőnek számító egyhangú döntést hozott a szcientológia vallás mellet, megerősítve a szcientológusok és vallásos szervezeteik vallási szabadságát az Európa Tanács által elfogadott emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről szóló európai egyezményt aláíró és ratifikáló 47 országban.

A Szcientológia vallásos jellegét számos hittudós szakértő is megerősítette, ezek a www.scientologyreligion.org/religious-expertises oldalon olvashatók.

Jelenleg az athéni Egyház aktívan részt vesz a közösség életében. Az Egyház tagjai önkéntesen hozzájárultak a 2004-es athéni Olimpiai Játékokhoz, és ebbéli tevékenységüket a Szervező Bizottság is elismerte.

Az olimpiai bizottság elismerő levele angolul >>

Az olimpiai bizottság elismerő levele görögül >>

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.


Kérjuk rakja össze egere segítségével a jobb felső sarokban látható képet. A kép darabjainak nem szükséges tökéletesen illeszkednie!

Hittételek

Keresés az oldalon

Fotók

twth önkéntes-lelkészek drogmentes-világért  narconon fiatalok-az-emberi-jogokért CCHRlogoblack criminon alkalmazott-oktatastan
Az út a boldogsághoz Önkéntes lelkészek A Drogmentes Világért Alapítvány Narconon Fiatalok az emberi jogokért Emberi jogok Criminon Alkalmazott oktatástan