tuddmegazigazsagot

Válaszunk a Ripost 2018. szeptember 26-i cikkére:

Ez a cikk remek példa arra, hogyan lehet egy embereknek segítő, értelmes és hasznos tevékenységet elferdíteni.

Miről is beszélünk valójában? A szcientológusok szeretnek önzetlenül segíteni az embereknek, és hasonló gondolkozású emberekkel társulnak. Sokszor csatlakoznak hozzájuk olyanok, akik például egyetértenek a drogmentes élettel vagy az erkölcsi szint javításával, csak hogy két példát említsünk.

A Narconon Motoros Túra erről szól. Jó érzésű, tenni akaró emberek egymással összefogva, teljesen ingyen, saját pénzből végigutazzák az országot, és elviszik az iskolásoknak a drogmentes élet üzenetét. Példát mutatnak másoknak.

Két hét alatt 21 várost látogattak meg, több mint 2200 gyermeknek tartottak előadást szerte az országban, 7000 drogokról szóló felvilágosító füzetet osztottak szét a gyermekeknek.

A cikk írója azt a valótlan tényt állítja, hogy a Narconon Motoros Túra az egyház nevében gyerekeknek térít. A valóság ezzel szemben az, hogy semmilyen térítés, semmilyen egyházi tevékenység nem zajlik, csupán drogellenes előadásokat tartanak, valamint drogokkal kapcsolatos kiadványokat terjesztenek az érdeklődőknek.

Egyházunk azon tagjai, akik a Motoros Túrán részt vesznek, büszkék arra, hogy szcientológusok, hogy ahhoz az egyházhoz tartoznak, amely élen jár a társadalmi változások szorgalmazásában.

A cikkíró a Narconon életvezetési programmal kapcsolatban riogatja az olvasókat. Amit állt, az nem is állhatna távolabb az igazságtól.

A Narconon nemzetközi szinten az egyik legeredményesebb program, mivel a vissza-nem-esők aránya a programot elvégzettek között körülbelül 75%-os. Több mint 40 Narconon központ működik világszerte, a program elvégzése pedig számos országban államilag elfogadott és támogatott.

A cikk egyik mondata megerősíti az itt leírtakat: ebben az iskolaigazgató elmondja, hogy „Egy színes előadást tartottak a gyerekeknek a sportról és a drogokról.” És pontosan ennyi történik – szó sincs semmi olyanról, amit az újságcikk valótlanul állított.
A drogfelvilágosító füzetek tartalma bárki számára ingyenesen elérhető és letölthető.

Az ilyen cikkek a drogliberalizáció elveit támogatják, mivel alaptalanul támadnak jóhiszemű, drogfelvilágosító tevékenységeket. A drogok minél szélesebb körben való elterjedését támogató emberek érthetően nem segítik azt, hogy a gyermekeket a drogok veszélyeiről tájékoztassák, és ezáltal saját döntésük alapján drogmentes életet éljenek.

A Drogmentes Magyarország Maraton és a Narconon Motoros Túra csapatait a tanárok és az iskolák évről évre visszavárják, mert pozitív, hasznos üzenetet adnak át, és követésre érdemes példát mutatnak a diákoknak.

Köszönjük mindenki segítségét, aki hozzájárult az idei Túra sikeréhez.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.


Kérjuk rakja össze egere segítségével a jobb felső sarokban látható képet. A kép darabjainak nem szükséges tökéletesen illeszkednie!

Hittételek

Keresés az oldalon

Fotók

twth önkéntes-lelkészek drogmentes-világért  narconon fiatalok-az-emberi-jogokért CCHRlogoblack criminon alkalmazott-oktatastan
Az út a boldogsághoz Önkéntes lelkészek A Drogmentes Világért Alapítvány Narconon Fiatalok az emberi jogokért Emberi jogok Criminon Alkalmazott oktatástan