tuddmegazigazsagot

 

Tavaly júliusban adták át a szcientológia új magyarországi központját Budapesten. Az elmúlt egy évről, és sok egyébről beszélgettünk a vallás két prominensével Miklovicz Attilával, a társadalmi kapcsolatok igazgatójával és Lange László közönségkapcsolati igazgatóval.

 
Milyenek a tapasztalatok egy év távlatából?

Kifejezetten jók. Megvalósult a cél, hogy Magyarországon legyen egy közép-európai központ. Mára nagyon sokan jönnek hozzánk Macedóniából, Szlovákiából, Romániából, Szlovéniából vagy Lengyelországból. A mienkhez hasonló „ideális” központ Németországban és Olaszországban van.

dianetika konyv

1950. május 9-én jelent meg L. Ron Hubbard emberi elméről írt könyve, Dianetika: A szellemi egészség modern tudománya címmel. A könyv annak idején futótűzként járta be az USA-t és a New York Times bestseller listájára került. Hamarosan más nyelvekre is lefordították és azóta egy világszintű mozgalmat indított el.

 

Úgy tűnik, hogy a Dianetika kiállta az idő próbáját, a 21. században is töretlen népszerűségnek örvend, 4,8 másodpercenként veszi a kezébe valahol a világon egy új olvasó egy példányát. A könyvet a 20. század tíz legjelentősebb nem szépirodalmi jellegű műve közé sorolja olvasói szavazatai alapján a Random House Modern Library. A Dianetikát használó csoportok mára már több mint 160 országban vannak jelen és minden héten növekszik a számuk. 

 

Magyarországon is ünnepelnek a Dianetikusok május 9-én a Dianetika 67. születésnapja alakalmából. A magyar Dianetikusok azt állítják, hogy rendelkeznek megoldásokkal azokra a problémákra, amelyekkel egyénileg és társadalmi szinten szembenézünk. Társaságukat az összefogás jellemezi, aktívan részt vesznek társadalomjobbító tevékenységekben is.

 

Több ezer magyar Dianetikus fog együtt ünnepelni május 9-én, hogy meghallgassák a beszámolót az elmúlt év közös sikereiről és iránymutatást kapjanak a következő év tevékenységeihez.

 

http://os.mti.hu/hirek/126646/a_szcientologia_egyhaz_kozponti_szervezet_kozlemenye

Április 22-én útjára indult a Drogmentes Magyarországért Maraton, immár 16. éve, állami és EU támogatások nélkül. 42 nap alatt körbefutják Magyarországot, 300 települést érintve és 2000 kilométert tesznek meg, hogy mindenkinek elvigyék a drogmentesség üzenetet: élni csak tisztán érdemes.

Jelen társadalmunkban tapasztalhatjuk a drogok és alkohol pusztító hatását: széthullott családok, tönkrement életek, kudarcot vallott fiatalok. Ugyanezek a szerek a főszereplői a gyermekek prostitúcióba taszításának és társadalmunk lezüllesztésének. A 13-16 éves gyerekek több mint ötöde kipróbált már illegális drogokat. Az erőszakos bűnesetek többsége kábítószerhez vagy alkoholhoz köthető.

Kevesen tesznek ez ellen igazán hatékonyan, még ha botrányosan sok pénzt is kapnak bizonyos szervezetek és intézmények ezért.

A Szcientológia Egyház azért támogatja a Maratont, mert a teljes szellemi szabadság elérésének talán legnagyobb akadályai a kábítószerek és az alkohol. Az aktivisták többsége is a szcientológusok sorából származik, akik vallják, hogy létre lehet hozni egy drogmentes, magas szintű oktatással rendelkező társadalmat, ahol a képes emberek magasabb szellemi szintekre léphetnek. Olyan neves művészek, mint Tom Cruise és John Travolta is az egyház drogellenes programja mellé álltak.

A Maraton 16 éve működik töretlenül, a kezdeti időkben drogmentes kapitányokká avatott gyermekek ma már felnőttként mondanak köszönetet a maratonistáknak.

A budapesti ideális Szcientológia-egyház 2016. július 23-i megnyitója mérföldkő jelentőségű esemény Magyarországon a szellemi szabadság terén.

scientology-budapest-opening-wide-ribbon-pull 05C1576

Május 28-án kezdte meg működését a szcientológia egyház modern, többszintes, teljesen helyreállított filmstúdiója és TV stúdiója Hollywoodban.

SMP-opening-estab-reverse

Ronald Miscavige nem volt a környéken sem, amikor David Miscavige a Szcientológia Egyház vezetőjévé vált, úgy, hogy közvetlenül L. Ron Hubbarddal, a vallás alapítójával dolgozott együtt, aki mentorálta őt, majd rábízta az Egyház jövőjének biztosítását.

Egy olyan apa, aki ilyen módon igyekszik kihasználni a fiát, szomorú példa az árulás egy formájára.

David Miscavige hosszú távú jövőképe és fáradhatatlan elkötelezettsége juttatta el a Szcientológia Egyházat olyan magasságokba, ahol ma tart, szcientológusok jövőbeli generációinak garantálva a vallási tanok megismerésének lehetőségét. Világszerte szcientológusok ezrei szeretik és becsülik David Miscavige-et az odaadó munkájáért, amellyel biztosítja a vallásuk fennmaradását és ismertté tételét.

 

Brüsszel, Belgium – Jogerőssé vált a Brüsszeli Bűnügyi Bíróság ítélete, amely pontot tett a Belga Szcientológia Egyház és tagjainak 18 éven át tartó bírósági zaklatására. A 173 oldalas végzés minden vádat alaptalannak talált minden vádlottal kapcsolatban, beleértve Belgium Szcientológia Egyházát, és a Nemzetközi Szcientológia Egyház Emberi Jogi Irodáját, elutasítva minden vádat, amelyet a Szövetségi Főügyész korábban megfogalmazott.

  2016. április 2-án tartották az Antlantai Ideális Szcientológia Egyház megnyitóját.

 

  

1. oldal / 4

Hittételek

Keresés az oldalon

Fotók

twth önkéntes-lelkészek drogmentes-világért  narconon fiatalok-az-emberi-jogokért CCHRlogoblack criminon alkalmazott-oktatastan
Az út a boldogsághoz Önkéntes lelkészek A Drogmentes Világért Alapítvány Narconon Fiatalok az emberi jogokért Emberi jogok Criminon Alkalmazott oktatástan