tuddmegazigazsagot

A szcientológia vallás tömegtájékoztatási központja megnyílt a világ számára

Május 28-án kezdte meg működését a szcientológia egyház modern, többszintes, teljesen helyreállított filmstúdiója és TV stúdiója Hollywoodban.

SMP-opening-estab-reverse

Szombaton, május 28-án nyílt meg a Scientology Media Productions, egy történelmi, egyszersmind kimondottan high-tech média komplexum. A teljesen egységesített digitális média terjesztési központ, televíziós, internetes adásokra, valamint magazinok készítésére lett létrehozva azzal a céllal, hogy a média erejének segítségével valódi megoldásokat kínáljon a világnak.

A Szcientológia média központ 100 méterrel a Sunset Boulevard felett helyezkedik el, Hollywood központjától nem messze. Az új stúdió szimbóluma a távközlés hullámai, melyek között két háromszög és egy stilizált „S” betű található.

A logó merészen mutatkozik be a világ szórakoztatóipari és kommunikációs fővárosának, a következő üzenetet közvetítve: „A saját valódi, elferdítéstől mentes kommunikációs vonalunk az emberek milliárdjaihoz” – fejtette ki David Miscavige, a szcientológia vallás vezetője beszédében, melyet több mint 10 000 szcientológushoz és barátaikhoz intézett az egyház nemzetközi médiaközpontjának felavatásakor. „Mert ahogy mondják, ha az ember nem írja meg a saját történetét, akkor mások majd megírják helyette. És igen, mostantól mi magunk fogjuk írni a saját történetünket, ahogyan semelyik másik vallás sem tette eddig a világtörténelemben. Ez innen, a Scientology Media Productions központból fog történni.”

SMP-opening-david-miscavige

A Scientology Media Productions (SMP) célja az, hogy fontos és létfontosságú híreket közöljön a világgal. A hírek eljutnak a TV képernyőkre, tények és vélemények fogják elérni a rádióhallgatókat, a digitális média magazinjait, az információ el fog jutni a számítógépekre, tabletekre és mobiltelefonokra.

A szcientológia szerepel a hírekben – ez is bizonyítja, hogy ez a vallás nagy érdeklődésnek örvend. De mostantól a Scientology Media Productions lesz A média.

„Tehát, az a kérdés, hogy miről is szól a mai nap” – mondta David Miscavige. „Ez egy történelmi esemény, amelyet maga L. Ron Hubbard szándékozott tenni a szcientológiával – megosztani a bölcsességet másokkal, segíteni másoknak, hogy képesek legyenek segíteni önmaguknak. És ami ezzel együtt jár: figyelmen kívül hagyni azoknak a gúnyos hívószavát, akik azt állítják, hogy az Embert nem lehetséges megérteni, és lehetetlen segíteni rajta. Mert mi másképp gondoljuk. Mi tudjuk, hogy lehetséges segíteni az Embernek. És ezen kívül azt is tudjuk, hogy hogyan.”

Miscavige leszögezte, hogy ahhoz, hogy a vallás üzenetét el lehessen juttatni a világhoz, létre kellett hozni a szcientológia saját média központját. „Erre törekedtünk és ezért jelenti ez a létesítmény az eddigi tevékenységeink teljes összekapcsolódását, hogy lehetővé tegyük a szcientológia kommunikálásának globális lehetőségét.”

A Scientology Media Productions az egyház üzenetének közvetítő központja lesz az egész világ felé, valamint erőforrás ahhoz, hogy a szcientológia egyházak eddig is növekedő száma tovább növekedjen, továbbá a humanitárius erőfeszítések és társadalomjobbító törekvések mindenütt elérhetővé váljanak a Földön.

SMP megnyito unnepseg

Megjegyezve, hogy „az átlagos fiatal felnőttek napi 10 órát töltenek az interneten, és mintegy öt másodpercenként keres rá valaki arra a kifejezésre, hogy »az élet értelme«, illetve másodpercenként hatan próbálnak választ keresni arra, hogy mi a »spiritualitás«”- Miscavige elmondta, hogy az „SMP arra fogja használni az összes elképzelhető társadalmi média erejét, hogy ezekre a kérdésekre választ adjon.”

„Ezen kívül az emberiség 95%-a minden nap hallgat rádiót, és az átlagos tévénéző heti 40 órányit van a képernyő elé ragasztva, így a nyilvánvaló megoldás az volt, hogy létrehozzuk a saját rádióállomásunkat, a saját TV csatornánkat, és a saját távközlési létesítményünket.” – mondta el David Miscavige, a szcientológia vallás vezetője.

A Scientology Media Productions egy két hektárt elfoglaló telken álló épületegyüttes. Eredetileg 1912-ben építették. A stúdió saját modern hangmérnöki részleggel, filmezési területtel, látvány-effekt készítő épülettel, szerkesztési, hangfelvételi, keverési stúdióval, fordítási, valamint szinkronizáló részleggel rendelkezik – a távközlés és az online műsorkészítés minden feltétele adott.

scientology-media-productions studio

Továbbá, itt található a Freedom (Szabadság) magazin szerkesztősége is, amely érdekfeszítő cikkeket közöl az emberi jogokkal kapcsolatban, valamint tényfeltáró cikkeket. A Freedom magazin most egy nemzetközi szervezetté bővül ki, amely magában foglalja a nyomtatást, a televíziós és rádiós, valamint az interneten való megjelenést.

Ez a legmodernebb és legfejlettebb technológiával felszerelt digitális média létesítmény a világon a maga nemében. A szcientológia világméretű tevékenységei, továbbá a humanitárius és társadalomjobbító programjainak anyagai, valamint a világ fontos eseményei mind betáplálhatók a Központ Adatbázisába, a stúdió nemzetközi elosztó-rendszerébe, ahonnan minden egység elérheti azokat, és felhasználhatja audiovizuális publikációinak elkészítéséhez. Mindez mintegy 40 kilométernyi optikai kábellel van hozzákötve egy szuper-számítógép csoporthoz, amely együttesen mintegy 3.2 millió GB információ feldolgozására és tárolására képes, az információs és média-egységek számára, ahonnan azonnali fordításra is lehet küldeni az anyagokat.

Az SMP nem csupán forradalmi fejlődési lépés a vallás számára – ez egy ajándék az egész közösség számára is. „Az ajtónk nyitva áll más humanitárius és jótékonysági szervezetek számára is, valamint minden más vallási közösség számára is, akik Los Angelesben működnek”- jelentette be Miscavige. „A létesítmény nyitva áll mindenfajta közösségi esemény, jótékonysági programok és mindenféle vallásos rendezvény számára, ami egyáltalán elképzelhető.”

Fontos tény, hogy a megnyitón jelen voltak a városrész, Hollywood, és a város, Los Angeles helyi szervezeteinek képviselői is. Leron Gubler, a Hollywoodi Kereskedelmi Kamara elnöke a következőt mondta: „Ami ma itt történik, annak hatalmas súlya van. Az emberek figyelik Hollywoodot, és odafigyelnek arra is, hogy az Egyház mit csinál. Önök nem csupán beköltöznek ide. Önök óriási lehetőséget biztosítanak arra, hogy írók, rendezők, minden fajta kreatív tehetségek kihasználják ennek a stúdiónak a lehetőségeit. Dolgozzunk együtt azon, hogy Hollywoodot még nagyobb magasságokba repítsük.”

Los Angeles Kulturális Örökségi Szervezetének elnöke, Linda Dishman a következőket mondta: „Nagyon örülök, hogy Önök vették pártfogásukba ezt a történelmi stúdiót. Az, hogy a létesítményt továbbra is média célokra fogják használni, és audiovizuális művek létrehozására, nagyon örvendetes. Tudom, hogy jelentős beruházásokat végeztek a helyszín jellegének megőrzésére. Külön érdekesség, hogy az Önök alapítója pontosan itt, ezen a helyszínen kezdte hollywoodi forgatókönyvírói tevékenységét.
 
Arturo Sandoval, Los Angeles egyik rendőrkapitánya elismerését fejezte ki, hogy a szcientológia egyház mindig rendelkezésre áll a drogellenes és bűnmegelőző erőfeszítések során. „Ami igen különleges az Önök egyházával kapcsolatban, hogy tagjaik soha nem várnak semmilyen ellenszolgáltatást mindazért a segítségért, amit nyújtanak. Ezzel a megnyitóval ma mindnyájan lehetőséget kapunk arra, hogy fontos üzeneteket juttassunk el különféle médiának, amelyek igazak. És csupán ezen a módon, segíthetünk garantálni azt, hogy a gyermekeink megbirkóznak az élettel.”

Végül Kevin James szólalt fel a megnyitón, aki Los Angeles Város Film és TV irodájának igazgatója. „A város és a közbiztonság szempontjából csodálom az önök elkötelezettségét, hogy ilyen fantasztikus partnerek az alapvető célokat tekintve. Már elkezdtem csodálni azt a profizmust és hajlandóságot is, amellyel önök hozzánk, Los Angeles városához viszonyulnak. Önök készek arra, hogy partnerek legyenek a város életének különféle területein. Ez nagyon sokat jelent számunkra. Ezzel a stúdióval, melynek megnyitását ma ünnepeljük, azt mondhatom, hogy a partnerségünk egy egészen új szintre lép.”

James úr hozzátette: „Tudom, hogy a szcientológia egyház nem olyan csoport, akik bármit is félszívvel csinálnának. Ellenkezőleg, mint a filmezés professzionális elkötelezettje, csak csodálni tudom azt, amit itt létrehoztak. Tehát, műsorszóróként és filmes szakemberként a világ szórakoztatóiparának fővárosában, azt kell mondanom, hogy ez jelent valamit, hogy valaki idejött, és megemelte a színvonalat. És azt kell mondanom, hogy nem lepett meg, hogy ezt tették. Egyébként én bizony azt mondtam a Városházán, hogy el kell jönnötök, és meg kell néznetek ezt, mert a szcientológia egyház megint megcsinálta a lehetetlent!”

Amikor az Egyház megvásárolta a stúdiót a KCET közszolgálati csatornától, ígéretet tett arra, hogy teljesen helyreállítja a helyszínt, mint Hollywood történelmének egyik érdekes részét. A hengeres tetőcserepektől kezdve az aláírásos téglákig, egy történelmi római-toszkán oszlopos színházig, az eredeti öltözőkig, stb. minden pontosan helyre lett állítva. A stúdió történetét tablókon mutatják be, azokkal a filmekkel tűzdelve, amelyeket annak idején itt készítettek, mint például az Emberrablás, 55 nap Pekingben, El Cid, Délutáni szerelem és A testrablók támadása.

Az 1937-es meghívás L. Ron Hubbard számára melyben felkérték, hogy jöjjön el forgatókönyveket írni, erről a címről volt postázva.  Hubbard dolgozott filmeken, köztük a nagyon sikeres 15 részes sorozaton, A kincses sziget titkán. Az SMP-ben található egy iroda, amelynek küszöbén először lépett át Hubbard, hogy elkezdje mozgófilmes tevékenységét, továbbá megtalálhatóak azok az emlékek is, amelyek jelzik hozzájárulását a népszerű fikció és filmezés aranykorához.

SMP-exterior-sets-props-high-angle-all-day

A Scientology Media Productions megnyitója szorosan kapcsolódik az egyház eddigi történetének legnagyobb terjeszkedéséhez, amelynek részeként ideális szervezetek nyílnak szerte a világon. Ezek az egyházak nemcsak a szcientológusok számára teszik lehetővé, hogy haladjanak spirituális fejlődésük útján, hanem ezek közösségi központok is egyben, ahonnan olyan programokat lehet indítani, mint például a drogokkal kapcsolatos tudatosság emelése, az emberi jogokkal vagy a mentális egészségügy területén előforduló visszaélések megelőzése, illetve a bűnözés megelőzésével kapcsolatos felvilágosítás. Ezek olyan kiinduló pontok is, ahonnan a szcientológia önkéntes lelkészek útnak indulhatnak, hogy katasztrófa-sújtotta területeket állítsanak helyre a vallás technológiájával, és vigaszt nyújtsanak a károsultaknak. Jelenleg ötven ideális egyház áll készen, egy tucat további ebben az évben nyílik meg, és további ötven készül fel a megnyitásra.

„Gondoljátok csak meg, mi mindennel rendelkezünk az igazi válaszok szempontjából, az igazság és a feltétel nélküli segítség tekintetében. Ezen a ponton a fő kérdés az lesz: Hogyan visszük el ezeket a válaszokat mindenkihez, a Föld minden létező nyelvén?” – mondta David Miscavige. „Ez a válasz abban rejlik, amit L. Ron Hubbard ismételten megfogalmazott, létfontosságú szempontként: meg kell találni a megfelelő nagyságrendet. Ehhez a megfelelő nagyságrend megértéséhez meg kell értenünk, hogy hétmilliárd emberi lényről beszélünk. Nos, annak fényében, amit ma láttatok, és amit hamarosan látni fogtok, azt hiszem, nem túlzás feltenni a kérdést: Most már értitek?” E szavakkal Miscavige átvágta a szalagot, és ünnepélyesen megnyitotta a Scientology Media Productions létesítményt a világ számára.

További információ és még több fénykép a média központról: www.szcientologia.hu

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.


Kérjuk rakja össze egere segítségével a jobb felső sarokban látható képet. A kép darabjainak nem szükséges tökéletesen illeszkednie!

Hittételek

Keresés az oldalon

Fotók

twth önkéntes-lelkészek drogmentes-világért  narconon fiatalok-az-emberi-jogokért CCHRlogoblack criminon alkalmazott-oktatastan
Az út a boldogsághoz Önkéntes lelkészek A Drogmentes Világért Alapítvány Narconon Fiatalok az emberi jogokért Emberi jogok Criminon Alkalmazott oktatástan