tuddmegazigazsagot

A Szcientológia egyház reagálása a 2018. június 30-i „Megszereztük a Szcientológusok görög dossziéját” c. Ripost.hu cikkre

A Ripost.hu valótlanul állította, hogy a Szcientológia szerzetesrendjét, a Sea Orgot azzal vádolták meg a görögök, hogy ők a CIA fedőszervezete, ezért kiutasították őket az országból.

Helyes információ:
A cikk elfelejti megemlíteni, hogy a görög miniszterelnök-helyettes, aki ezt az utasítást kiadta, később bocsánatot kért a történtekért, valamint a Sea Orgot és L. Ron Hubbardot visszahívta Görögországba.

Az Apollo, az Egyház vallásos rendje, a Sea Org használatában lévő hajó 1968 augusztusában érkezett a görögországi Korfu szigetére, a kikötőben augusztus 13-án kötöttek ki. 1969. március 17-én az Apollót utasították, hogy 24 órán belül hagyja el Korfut.

Az utasításhoz hamis jelentések vezettek, amelyeket az USA kormányának különféle szervezetei terjesztettek Görögországban, köztük a Külügyminisztérium az athéni Nagykövetségen keresztül, a Haditengerészet, valamint John Forte, a korfui brit alkonzul.

A jelentés pontatlan. Soha nem volt szcientológia egyház a Tennessee államban levő Cannon megyében. Minden szcientológia egyház, misszió és csoport továbbra is nyitva van Tennessee államban. A hibás jelentés egy pontatlan közleményből származik, amely a Tennessee állambeli Cannon megye sheriff irodájából származik, és a Cannon County Courier újság közölte le.

A szcientológia egyház sem most, sem korábban nem működtetett pszichiátriai intézményeket és most sem tett ilyet Cannon megyében sem. Minket az egész világon arról ismernek, hogy nyilvánosságra hozzuk a pszichiátriai iparban levő emberi jogi visszaéléseket.

Bármit is csinált ez az egyén Tennessee-ben, azt a szcientológia egyház nem engedélyezte és nem engedte meg. A személyt képviselő ügyvéd ezt már letisztázta az eredeti jelentést lehozó újságnak (Cannon Courier), és az újság ezt a sztorit már kijavította. A Bíróság nem említette a szcientológia egyházat semmilyen eljárás folyamán, mivel az esetnek nem is volt köze az egyházhoz.

A Velvet lehozott számos cikket az elmúlt évben, amelyben említésre kerültünk. A főszerkesztőjének korábban írtunk, semmi választ nem kaptunk. Most is írtunk, egyenlőre nincs válasz, de reméljük az Újságíró Kódexet be fogják tartani és a saját etikai irányelveiket is. (http://index.hu/impresszum/onszabalyozo_etikai_iranyelvek/)

Ezt írtuk a főszerkesztőnek:

Tisztelt főszerkesztő asszony!

Önök nagyon színvonalas weboldalt működtetnek, nagyon sok érdekes hírrel, hírességekkel. Ez a dolguk, nagyon jó munkát is végeznek ebben. Én még élvezem is olvasgatni a cikkeiket.

Önöknél gyakori a Szcientológia említése a cikkeikben, nincs olyan 2 hónap, amikor ne közölnének erről valamit. Ennek mi egyrészt örülünk, és köszönjük a média figyelmet.

Ami nem helyes szerintünk az az, ha hamisan negatív képet festenek egyházunkról, közösségünkről. Emellett nem tapasztaltuk, hogy minket egyáltalán kerestek volna a reakciónkért, és a mi megkeresésünkre tudtommal eddig még nem reagáltak, kivétel talán Péter Dávid, aki múlt hónapban válaszolt egy levelemre.

Az a helyzet, hogy Önöknek valószínűleg számos hamis, helytelen adatuk van a Szcientológiáról, vagy legalábbis az Önök újságíróinak, amelyet itt lenne az ideje helyes adatokkal kezelni.

Az Origo.hu január 24-én leközölt egy cikket L. Ron Hubbardról és a Szcientológia Egyházról. Minket ezekről nem kérdeztek meg a cikk megjelenése előtt.

Elküldtük nekik a cáfolatunkat, viszont mostanáig (február 14.) nem reagáltak rá, és nem javítottak rajta.

Íme.

A cikk nem objektív, több nézőpontú bemutatás, mivel nincs megemlítve pozitív rész az egyházról, pedig ezekben nincs hiány és nyilvánosan is elérhetőek, pár példa rájuk:
- társadalomjobbító tevékenységeik,
- elégedett hívek siker-beszámolói,
- vallási elismertségünk a világban, az egyház elismerései.
Mindezekre források: http://www.scientologyreligion.org/  http://www.szcientologia.org.hu/

1. Ön január 24-én jelentette meg a cikket, és a cikk bevezetője ezt állítja: „Lafayette Ronald Hubbard („Hubbard” innentől) harmincegy éve, 1986. január 24-én hunyt el kaliforniai birtokán.” A cikk Hubbard életével kapcsolatos, becsület csorbítására alkalmas véleményeket közölt, cáfolatok nélkül. Az alábbiakban részletezem ezeket. Ez önmagában akár kimerítheti a kegyeletsértés fogalmát.
Hubbard életében számtalan bizonyított pozitívum és elismerésre méltó pont van, amelyek széles körben ismertek és megkérdőjelezhetetlenek (pl. a róla szóló weboldalon: http://www.lronhubbard.hu/, http://www.szcientologia.org.hu/faq/scientology-founder/who-was-lronhubbard.html , ám Ön egyiket sem említi. Pár példa ezekre:
- Hubbard volt a legfiatalabb amerikai személy akkoriban, aki valaha elérte a „Sas cserkész” címet,
- tagja volt az elit Felfedezők Klubjának, és több, nemzetközileg elismert expedíciót vezetett,
- Hubbard a legtöbb kiadott művel rendelkező író: http://www.guinnessworldrecords.com/world-records/most-published-works-by-one-author
- íróként eredményei kiválóak voltak, toplisták, eladott példányszámokat tekintve a 30-as évektől a 80-as évekig, többfajta műfajban, nem „csak sci-fi író” volt, stb.

Ronald Dewolf 1934-ben ifj. Lafayette Ron Hubbard-ként látta meg a napvilágot, a 23 éves L. Ron Hubbard és első felesége, Margaret Louise Grubb (26) legidősebb fiaként. Hubbard és Grubb vitorlázógép pilótának tanultak, amikor először találkoztak. A házasság nem élte túl a II. világháborút* és végül 1947-ben elváltak. Ezután L. Ron Hubbard nehezen tudta tartani a kapcsolatot 13 éves fiával, aki az édesanyjával lakott. Több tanú írásos vallomása szerint mindkét oldalról 1959-ben volt az utolsó alkalom amikor találkoztak.


fuzetosztas-862x400A Sárosi Péter által 2015. február 16-án közzétett jelentésben szereplő civil szervezetek az egyháztól független civil szervezetként működnek, amiket nagyobb részt azok a szcientológusok és más vallások követői működtetik, akik felvállalták a felelősséget, hogy a társadalom jobbításán dolgozzanak és egy drogmentes élet üzenetét közvetítsék. Ezt a tevékenységet a Nemzetközi Szcientológia Egyház és magyarországi szervezetei is támogatják felvilágosító anyagokkal, amelyek nem vallásos jellegűek. Itt olyan anyagokról beszélünk, amelyek konkrétan a drogokról és azok káros hatásairól szólnak. Amikor a vallási szervezetek segítséget nyújtanak a rászorulóknak, akkor a fő cél a társadalmi bajok enyhítése.

Görögországban a Szcientológia Egyház központja Athénban működik. Csakúgyanúgy mint más országokban az egyház itt is nagy figyelmet fordít a társadalom-jobbító tevékenységeire, különösképpen a drogmegelőzés, a erkölcsi oktatás, valamint az emberi jogok területén.

Alex Gibney és Lawrence Wright ezt a bigott propagandát közismert hazudozók álnok kitalációira alapozza. Keserűségük mai napig megmaradt, mert kegyvesztetten kizárták őket az Egyházból a több mint egy évtizede szervezett titkos összeesküvésük miatt, melyben hamis tanúskodásra bátorítottak másokat, és bizonyítékokat akartak megsemmisíteni. Ezekben az emberekben nem lehet megbízni, és egyetlen állításuknak sem szabad hitelt adni.

„A szcientológusok háborúban” a 4-es csatorna képzeletének egy koholmánya.

Ahelyett, hogy komolyan és figyelmesen megvizsgálták volna ennek az új világvallásnak a történelmi szintre való emelkedését, a 4-es csatorna és felbérelt producerei megunt és ostoba mítoszokat melegítettek fel, amelyeket a kapzsiság és düh által vezérelt egykori szcientológusok találtak ki és terjesztettek. Mivel nincsenek tények, amivel a 4-es csatorna feltevéseit bizonyítani lehetne a Szcientológiával kapcsolatban, a producerek ugyanazt az előre látható, kiszínezett túlzásokat, vallást bemocskoló tekervényeket közvetítették az utóbbi 4 évben, hogy megkapják a média figyelmét, és eladják a saját kiadású, kérésre megírt könyveiket.

A Nemzetközi Szcientológia Egyház állásfoglalása

A Nemzetközi Szcientológia Egyház több alkalommal felajánlotta a BBC-nek, hogy korlátozás nélküli belépési engedélyt kaphat az Egyházaiba, valamint hogy interjút készíthet a szóvivőnkkel, az ügyvezetőkkel és egyházi személyekkel, azzal az egyetlen feltétellel, hogy John Sweeney vesz részt a programban.

Figyelembe véve, hogy a BBC 2007-ben figyelmeztetésben részesítette John Sweeney-t, mert kijött a sodrából és vadul kiabált a Szcientológia Egyházzal kapcsolatos úgynevezett „nyomozás” során, elképzelhetetlennek tűnk, hogy a BBC újból elköveti ugyanazt a hibát. Mégis megtette.

1. oldal / 6
twth önkéntes-lelkészek drogmentes-világért  narconon fiatalok-az-emberi-jogokért CCHRlogoblack criminon alkalmazott-oktatastan
Az út a boldogsághoz Önkéntes lelkészek A Drogmentes Világért Alapítvány Narconon Fiatalok az emberi jogokért Emberi jogok Criminon Alkalmazott oktatástan