tuddmegazigazsagot

Az egyház és az adómentesség

1993. október 1. – Ezen a napon az amerikai Adóhivatal (IRS) egy sor rendelkezést adott ki, nyíltan elismerve a Szcientológia egyházakat, missziókat és más jogi személyeket mint adómentes szervezeteknek, melyeket kizárólag vallási és jótékonysági célokkal működtetnek. A Nemzetközi Szcientológia Egyház önállóan is adómentességben részesült, valamint megkapta a különálló csoportok adómentességét igazoló határozatot.

Ezek a rendelkezések azt jelezték, hogy az IRS – és az  Egyesült Államok kormánya – hivatalosan is elismerte azt, hogy kizárólag vallási célokért működnek a Szcientológia Egyházak, és hogy hiteles vallásként a Szcientológia a társadalom egésze számára hasznos. Egy másik következménye ezeknek az egyéni és csoporthatározatoknak az, hogy az Egyesült Államokban az Egyháznak adott adományok jótékony hozzájárulásnak minősülnek, és az állami és a szövetségi adók megállapításánál levonhatóak.

 

thumb irs-adomentesseg-level-12

thumb irs-adomentesseg-level-2

thumb irs-adomentesseg-level-3

thumb irs-adomentesseg-level-4


Nem látja a dokumentumot? Kattintson ide

Az Associated Press egyik számában 1993-ban a következőt írták az Egyház adómentességével kapcsolatban:

“Képesek voltunk meghozni ezt a jogi határozatot, mert az elmúlt hónapokban az egyház elegendő és részletes információt nyújtott az Amerikai Adóhivatal (IRS) számára, hogy képessek legyünk meghozni azt a döntést, hogy joguk van az adómentességhez – mivel kizárólag vallási és jótékony célú szervezetekként működtek.” – mondta Frank Keith, az IRS szóvivője.

thumb irs-scientology-en1
Cikk az Associated Press Los-Angeles-i újságból

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.


Kérjuk rakja össze egere segítségével a jobb felső sarokban látható képet. A kép darabjainak nem szükséges tökéletesen illeszkednie!
twth önkéntes-lelkészek drogmentes-világért  narconon fiatalok-az-emberi-jogokért CCHRlogoblack criminon alkalmazott-oktatastan
Az út a boldogsághoz Önkéntes lelkészek A Drogmentes Világért Alapítvány Narconon Fiatalok az emberi jogokért Emberi jogok Criminon Alkalmazott oktatástan