tuddmegazigazsagot

Franciaország

Franciaországban a Szcientológia egyháznak 6 szervezete működik, valamint 4 missziója és számos csoportja.

 

 

Franciaország térkép

A Szcientológia Egyház ugyanúgy mint más országokban itt is nagy figyelmet fordít a társadalom-jobbító tevékenységeire, különösképpen a drogmegelőzés, az

erkölcsi oktatás, valamint az emberi jogok területén.

thumb minisrtres-volontaires-marseilles3
Szcientológia Önkéntes lelkészek Marseillesban 

paris_twth_2011-12-10
Az út a boldogságoz stand Párizsban
thumb paris_antidrug1_20years_2011-11
Drogellenes koncert Párizsban
thumb marseilles_sntd-booth-2011-10
Drogfelvilágosítás Marseillesben
thumb paris2_yhri_2011-12-10
Fiatalok demonstrálnak az Emberi Jogok érvényre juttatásáért

 

 További információ: http://www.scientologyvallas.hu/religious-recognitions/france.html

 

A Szcientológia Egyház álláspontja a 2012-es franciaországi bírósági határozatról:

 

A Szcientológia Egyház és a Francia fellebbviteli bíróság határozata

 

A párizsi fellebbviteli bíróság által hozott döntés a Szcientológia Egyház tagjai ellen az igazságszolgáltatással való visszaélés és a vallásszabadsághoz való jog példátlan megsértését jelképezi.

Az eljárásokat kezdettől fogva önkényes és diszkriminatív határozatok jellemezték, melyeket nem támaszt alá sem a törvény, sem a tények, valamint a szcientológusok alapvető alkotmányos szabadságát és emberi jogait sértik. 2011 novemberében a bíróságon olyan elfogult volt a légkör, hogy tiltakozásul a védő ügyvédek kivonultak az eljárás közben, lelkiismereti okokból visszautasítva az olyan fellebbezési eljárásokban való részvételt, melyek színjátékká silányultak.

Ezt az esetet elferdítve használták fel a szélsőségesek. 2006-ban az eredeti ügyész elutasította ezt a vizsgálatot, mert annyira gyenge volt, hogy 8 év vizsgálódás kevés volt ahhoz, hogy bizonyítani tudják, hogy valami kihágás, gaztett történt volna. Az esetet egy másik ügyész élesztette fel a Francia kormányban lévő vallás-ellenes szélsőségesek erős politikai nyomására. Ez a nyomás folytatódott és nem csökkent a bírósági tárgyalás, valamint a fellebbezés során. Legutóbb egy botrányos az Igazságügyi Minisztérium általi körlevél elhelyezésében nyilvánult meg, ami megengedhetetlen nyomást gyakorolt a fellebbviteli bíróságra, hogy ebben az ügyben negatív döntést hozzon.

Erről a törvénytelen igazságszolgáltatási eljárásról az Egyház bizonyítékokat szolgáltatott az Egyesült Nemzetek Szervezetének panasz formájában, amelyet az ENSZ Független Bírák és Ügyvédek Különmegbízottjához nyújtott be. A panasz kivizsgálása folyamatban van.

Az Egyház a Semmítőszékhez fordul, hogy felvesse azokat a jogi és alkotmányos pontokat, melyeket a Fellebbviteli Bíróság a jogállamiság megsértése folyamán figyelmen kívül hagyott. Az Egyház reméli, hogy ezeket a súlyos eljárásbeli hibákat nevesítik és természetesen orvosolják majd. Amennyiben szükséges az Egyház az Európai Emberi Jogi Bírósághoz is elmegy, ahol a Szcientológia Egyház tagjainak jogait jóváhagyó, két egybehangzó döntés is született már (2007-ben a Moszkvai Szcientológia Egyház kontra Oroszország és Kimlya kontra Oroszország 2009-ben).

Az Egyház folyamatosan növekszik Franciaországban és a világon. Két új Szcientológia Egyház nyílt épp az elmúlt két hétben Németországban és a Kaliforniában lévő Sacramentoban, valamint több tucatnyi van még úton. További információért látogasson el a www.szcientologia.org.hu weboldalra.

1 hozzászólás

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.


Kérjuk rakja össze egere segítségével a jobb felső sarokban látható képet. A kép darabjainak nem szükséges tökéletesen illeszkednie!

Hittételek

Keresés az oldalon

Fotók

twth önkéntes-lelkészek drogmentes-világért  narconon fiatalok-az-emberi-jogokért CCHRlogoblack criminon alkalmazott-oktatastan
Az út a boldogsághoz Önkéntes lelkészek A Drogmentes Világért Alapítvány Narconon Fiatalok az emberi jogokért Emberi jogok Criminon Alkalmazott oktatástan