tuddmegazigazsagot

Miért egyház a Szcientológia?

church-of-scientology-community-center-dublin-touringAz angol church, (egyház) szó az “urat” jelentő görög kyrios szóból és az “erősnek lenni” jelentésű indo-európai alapú kewe szóból ered. A szó jelenleg a következő jelentéseket foglalja magában: “egy felekezet”, “egyházi hatalom, ellentétben a világi hatalommal”, “a klerikus foglalkozás; papság”.

 

Az egyház szót nemcsak keresztény szervezetek használják. Voltak egyházak már tízezer évvel azelőtt is, hogy keresztények léteztek volna, és maga a kereszténység egy lázadás volt a meglévő egyház ellen. Modern szóhasználat szerint a buddhista vagy a muzulmán egyházról beszélünk, ezzel utalva egy bizonyos vallási tanításon résztvevő hívők összességére.

 

 

inside-a-church-of-scientology-los-angeles enAz egyház egyszerűen azok gyülekezete, akik részt vesznek a közös vallási tevékenységekben. Egyes nyelvekben az egyház szót annak az épületnek a megnevezésére is használják, ahol összegyűlik egy vallási csoport, hogy vallását gyakorolja, és így nagyobb szellemi tudatosságot és jobb állapotot érjen el.

 

 

 

 

 

Az 1950-es években a Szcientológusok felismerték, hogy L. Ron Hubbard technológiája és annak eredményei közvetlenül az emberi szellem felszabadításával foglalkoznak, és hogy ezt a nagyobb szellemi tudatosságot rendszeresen el is érik az emberek. Nem volt kérdéses számukra, hogy amivel foglalkoznak, az vallási gyakorlat; így a korai 1950-es években az egyház megalakítása mellett döntöttek, mely jobban szolgálja a saját és mások szellemi szükségletét, akik a hitükben osztoznak. Az első Szcientológia Egyházat 1954-ben jegyezték be.

 

Tehát a Szcientológia vallás, és az egyház szó használata helyes, amikor a Szcientológiáról beszélünk.

 

Tovább a kategóriában: « Miért erőszakosak az emberek?

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.


Kérjuk rakja össze egere segítségével a jobb felső sarokban látható képet. A kép darabjainak nem szükséges tökéletesen illeszkednie!
twth önkéntes-lelkészek drogmentes-világért  narconon fiatalok-az-emberi-jogokért CCHRlogoblack criminon alkalmazott-oktatastan
Az út a boldogsághoz Önkéntes lelkészek A Drogmentes Világért Alapítvány Narconon Fiatalok az emberi jogokért Emberi jogok Criminon Alkalmazott oktatástan