tuddmegazigazsagot

A Szcientológia Izraelben

2012. augusztus 21-én Izrael és 27 másik ország szcientológusai az ország és a város méltóságaival és vallási vezetőivel együtt ünnepelték Tel-Aviv új Szcientológia Központjának megnyitóját.

Ez a központ a Közel-Kelet első „ideális Szcientológia szervezete”, és azzal a szándékkal hozták létre, hogy egyrészt a tagok egyre növekvő létszámát ki tudja szolgálni, másrészt a Szcientológia által szponzorált humanitárius programokat szolgáltassa a területnek.

01-Center-of-Scientology-Tel-Aviv-Grand-Opening

A központnak, amely Tel-Aviv ősi kikötőjében, Jaffában a Jeruzsálem sugárúton található, a történelmi jelentőségű Alhambra Színház épülete ad otthont. Ez a műemlék jellegű épület 1937-ben épült, és generációk emlékeznek rá mint az arab és izraeli zene és színjátszás egyik legjelentősebb helyszínére. 1980-ban az épületet kereskedelmi központtá alakították át, és a 21. század első felére már nem sok maradt eredeti pompájából.

Miután a Szcientológia Központ megvásárolta az Alhambrát, az épületet aprólékos gondossággal helyrehozták egyrészt azért, hogy megőrizzék ezt az egész Izrael számára kulturális jelentőséggel bíró épületet, másrészt hogy központot biztosítsanak az egész közösség számára. Itt nemcsak minden Szcientológia szolgáltatást nyújtanak, hanem az épület minden vallás tagjai számára találkozóhelyként is szolgál, és innen lehet majd közösen dolgozni a humanitárius kezdeményezéseken. Ezért az egykor oly híres Alhambra most ismét a város egyik fő nevezetessége lesz.

A nagyszabású megnyitó jelentőségét David Miscavige, a Szcientológia vallás legfőbb vallási vezetője jelenléte is növelte, aki személyesen szentelte fel az új központot. David Miscavige a következőket mondta a hallgatóság szcientológus tagjainak: „Ez a központ ajándék a Szcientológusok Nemzetközi Szövetsége részéről Izrael számára. Ebben a minőségében azt képviseli, hogy a szcientológusok elismerik, hogy minden vallásban megtalálhatók bizonyos közös alapvető igazságok, ezáltal a különféle vallások képesek együttes erővel azon dolgozni, hogy valóra váltsák az álmot, amely mindannyiunké: az egyetemes testvériség álmát. Ettől a naptól kezdve tehát a ti küldetésetek és osztályrészetek lesz az, hogy a segítségünket kiterjesszétek erre a területre, a legendák földjére. Tegyétek ezt a Szcientológia szellemében, hogy segítségünket szabadon adhassuk, hiszen mindez a szabadságról szól. És tegyétek mindezt páratlan odaadással, hiszen a Szcientológia céljait csak ekképpen fogjuk tudni megvalósítani, és megteremteni egy elmebetegség, bűnözés és háború nélküli világot – egy olyan világot, ahol a tehetség virágozhat, a tisztességes lények jogai megadatnak, és mindannyian szabadon szárnyalhatnak egyre magasabbra.”

Számos közösségi és vallási vezető érkezett Tel-Aviv-Jaffából, hogy a szcientológusokat új otthonukban üdvözölje, köztük Meital Lehavi, a tel-avivi önkormányzat tagja; Mohammad Kaabia, a Miniszterelnöki Hivatal beduin közösségért felelős igazgatója; Rania Pharyra, a Miniszterelnöki Hivatal kisebbségi nők jogaiért felelős rangidős koordinátora; Dr. Rimon Kasher bibliatudós és író; Peter Habash, a jaffai arab keresztény közösség elnöke; valamint Eyal Ziv örökségvédelmi építész.

12-Center-of-Scientology-Tel-Aviv-David-Miscavige-and-speakers

Üdvözlőbeszédében Meital Lehavi, a tel-avivi önkormányzat tagja ekként köszöntötte a jaffai Szcientológia központot: „Ennek az épületnek a történelme nagyon hasonlít Jaffa történelmére. Ez egy ház mindenki számára, amely mindenkit befogad. És nagyon bízom benne, hogy ez a ház összeköti, egyesíti, fogadja és elősegíti majd a Jaffában élő reményeket. Biztos vagyok abban, hogy ha mindannyian összeülünk, együtt gondolkodunk és együtt dolgozunk, Jaffát mindenki otthonává tudjuk tenni. Ez az új központ utat tud mutatni ebben.”

Mohammad Kaabia, a Miniszterelnöki Hivatal beduin közösségért felelős igazgatója a Szcientológia humanitárius programjairól szólt: „Amikor olyan dolgokról esik szó, amelyekért mindannyian dolgozunk – a szabadságért, amelyet az ember felebarátai számára ugyanúgy szeretne –, nincs más olyan csoport, amely ezeket a jegyeket jobban magán hordozná, mint a Szcientológia. Ti megtanítjátok az embereknek a jogaikat, drogmegelőzést nyújtotok az iskoláknak, törődtök azzal, hogy segítsetek az embernek a saját lábára állni, és arra ösztönzitek az embereket, hogy kedvesek legyenek egymással. Az én meglátásom szerint ezeket a programokat be kell vezetnünk az izraeli arab és beduin közösségekben.”

Rania Pharyra, a Miniszterelnöki Hivatal kisebbségi nők jogaiért felelős rangidős koordinátora arról beszélt, milyen nagy szükség van arra a kifelé nyúlásra a társadalom irányába, amelyet a központ Az út a boldogsághoz, e nem vallásos útikalauz segítségével tehet: „Az út a boldogsághoz egy újabb mód arra, hogy megismerjük az emberiség célját – az én célomat, az önök célját. Itt van ez az eszközünk, amit el tudunk juttatni az emberek elméjéhez és szívéhez, nem a politika révén, hanem valami olyan révén, ami minden gyermek, fiatal, felnőtt férfi és nő, minden vallás és minden nép lelkét megérinti. Le tudjuk győzni a rasszizmust, a gyűlöletet és a félelmet. El tudunk érni változást. Felépítjük a hidat a legnagyobb álmainkhoz.”

Dr. Rimon Kasher, bibliatudós és író a központ alapvető vallási jelentőségéről beszélt: „Az én meglátásom az, hogy a Szcientológia az egyetlen vallás, amely kapcsolatot tud teremteni, sőt az összetartozás érzését tudja elérni a különböző hitek között, és az egyetlen olyan, amely csillapítani tudja a vallások közötti feszültséget. Remélem, az ideális szervezetük segítségével véghez tudják vinni a céljaikat. Amennyiben sikerül, az nem csak Izrael, de az egész Közel-Kelet szempontjából is fordulópontot jelent majd.”

Peter Habash, a jaffai arab keresztény közösség elnöke a központ önkéntesi munkáját üdvözölte: „Ezt a lenyűgöző Szcientológia központot önök azért építették, hogy segítsenek Jaffa arab közösségének, és minden más közösségének. És meglátásunk szerint az önök központja ugyanazokat a célokat igyekszik megvalósítani, mint amit mi magunk is. Amikor látom az önök önkénteseit, fiatalokat és felnőtteket, a munkájuk azt az érzést kelti bennem, hogy önök lényeges változtatásokra képesek. Azt látom, hogy önök hozzánk tartoznak és Jaffához.”

Eyal Ziv örökségvédelmi építész, aki az Alhambra színház újjáépítési munkálatait vezette, kijelentette: „Elképesztő az a tisztelet és törődés, amit önök ezzel az épülettel kapcsolatban tanúsítottak. Tökéletes példáját adták annak, miként lehet a múltat megőrizni Tel-Aviv-Jaffa számára. Szeretném tehát megköszönni önöknek és a Szcientológia központ minden beszállítójának, hogy új életet varázsoltak Jaffa eme díszébe.”

__________________

Az 5500 négyzetméteres tel-avivi Szcientológia központ mindenki számára nyitva áll, aki szeretne betekintést a Dianetikába és a Szcientológiába. A látogatók saját tempójukban végigsétálhatnak a jókora Közönséginformációs Központon, ahol tájékoztató- és dokumentumfilmeket tekinthetnek meg a Dianetika és a Szcientológia hitelveiről és gyakorlatáról, csakúgy, mint a Szcientológia Alapítója, L. Ron Hubbard életéről és munkásságáról. Az Információs Központ áttekintést ad a Szcientológia által finanszírozott számos humanitárius programról is, köztük a világot átfogó, emberi jogokra vonatkozó kezdeményezésről; az ugyancsak széles körben végzett drogellenes oktatási, megelőzési és rehabilitációs programokról; a írni-olvasni tudást, valamint a tanulási képességet fejlesztő globális hálózatról; valamint a Szcientológia Önkéntes Lelkész programról, amely mára a világ legnagyobb független katasztrófaelhárító alakulata. Egészében véve a központ multimédiás kijelzőin több mint 500 film tekinthető meg – egyetlen gombnyomásra. A központ reggeltől estig nyitva áll, és a látogatók annyiszor térhetnek vissza, ahányszor csak akarnak.

Az Alhambra felújított előadótermén kívül, amely az egyházi szertartások lebonyolításának is helyszíne, az új Szcientológia központban szemináriumtermek és tanfolyamtermek, valamint Szcientológia auditálásra (szellemi tanácsadás) alkalmas szobák is találhatók.

03-Center-of-Scientology-Tel-Aviv-Ribbon-Pull

__________________

Az Alhambra gazdag örökségéről a második emeleti állandó kiállítás emlékezik meg, amely nyitva áll a nagyközönség előtt, így az épület történetére az elkövetkező generációk is vissza tudnak majd tekinteni.

Az épület csodálatosan helyreállított számos jellegzetességének egyike a magasföldszint üvegborítású órája, amely a Jeruzsálem sugárútra néz, valamint az előadóterem öntöttvas mennyezetdíszítése. Az art deco homlokzat is visszakapta eredeti pompáját, felújították az üvegberakásos díszablakokat, a díszrácsozatot és a figyelemre méltó „Alhambra” feliratot, amely a messziről is jól látható tornyot ékesíti.

A központban továbbá igénybe vehetjük az oszlopokkal körbevett tetőterasz-kávézót is, amely csodálatos kilátást nyújt Jaffa történelmi központjára.

A Szcientológia vallást L. Ron Hubbard író és filozófus alapította. Az első Szcientológia szervezetet Los Angelesben alapították 1954-ben, és a vallás úgy elterjedt, hogy mára már 167 országban több mint 10 000 szervezetet, missziót és területi csoportot mondhat magáénak több millió taggal.

Forrás: www.scientology.org

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.


Kérjuk rakja össze egere segítségével a jobb felső sarokban látható képet. A kép darabjainak nem szükséges tökéletesen illeszkednie!
twth önkéntes-lelkészek drogmentes-világért  narconon fiatalok-az-emberi-jogokért CCHRlogoblack criminon alkalmazott-oktatastan
Az út a boldogsághoz Önkéntes lelkészek A Drogmentes Világért Alapítvány Narconon Fiatalok az emberi jogokért Emberi jogok Criminon Alkalmazott oktatástan