tuddmegazigazsagot

Ki volt L. Ron Hubbard fia, Ronald DeWolf?

Ronald Dewolf 1934-ben ifj. Lafayette Ron Hubbard-ként látta meg a napvilágot, a 23 éves L. Ron Hubbard és első felesége, Margaret Louise Grubb (26) legidősebb fiaként. Hubbard és Grubb vitorlázógép pilótának tanultak, amikor először találkoztak. A házasság nem élte túl a II. világháborút* és végül 1947-ben elváltak. Ezután L. Ron Hubbard nehezen tudta tartani a kapcsolatot 13 éves fiával, aki az édesanyjával lakott. Több tanú írásos vallomása szerint mindkét oldalról 1959-ben volt az utolsó alkalom amikor találkoztak.

Mindazonáltal 1982-ben Ron DeWolf (aki időközben Hubbard-ról DeWolf-ra változtatta a nevét) hirtelen felbukkant és megpróbálta L. Ron Hubbard-ot halottnak kinyilvánítani, valamint a pénzügyeit átvenni. Ezt a tisztán pénzmotivációból végrehajtott tettet L. Ron Hubbard személyesen akadályozta meg azzal, hogy megjelent a bíróság előtt bizonyítva ezzel, hogy él és jól van. 1984-ben Hubbard felesége, Mary Sue egy 5 millió dolláros pert indított DeWolf csalása ellen az 1982-es próbálkozása miatt, amellyel DeWolf kontrollt akart szerezni L. Ron Hubbard vagyona felett.

1986 januárjában, csupán pár nappal Hubbard halála után DeWolf még egyszer megpróbált hozzájutni Hubbard vagyonához, de újra sikertelenül. Ez azonban nem akadályozta meg őt abban, hogy ebben az évben egy csomó hazugságot terjesszen el a Szcientológia Egyházról és L. Ron Hubbardról. Mindezt egy könyv kiadásával tette, amit egy elégedetlen, kizárt egyháztaggal együtt írtak. Kicsivel az után, hogy a könyv első példányai elkeltek, a szerzői jogot elvesztette és DeWolf a rá hivatkozó részeket úgy jellemezte „nem más, mint a fantázia vad szárnyalása” és „amennyire a könyv bármely része a [fő szerzővel] való kommunikációmra épül, legyen ez írott vagy szóbeli, a könyv pontatlan és hamis”. 1987-ben két vallomást is átnyújtott a bíróság számára, amelyben megerősítette, hogy az apja, L. Ron Hubbard és a Szcientológia Egyház tevékenységéről való tudomása már az 1950-es évek elején véget ért. Ron DeWolf 1991-ben rákban hunyt el.

*1941 nyara és 1945 vége között – a II. világháború alatt – L. Ron Hubbard az Egyesült Államok Haditengerészeténél szolgált. A tengerentúli és írói tapasztalatára építve kihagyhatta az első tiszti zászlós rangot, és Hadnagyi rangot kapott a Haditengerészeti Hírszerzési Irodánál.

 

Mellékletek:

Ron DeWolf vallomása, 1987 Május

Nevada Állam

Douglas megye

Ronald Edward Dewolf vallomása

Én, Ronald Edward DeWolf, korábban ifj. L. Ron Hubbardként ismerve, felesküdve tanúsítom és állítom:

 1. Tájékoztattak arról, hogy Lyle Stuart egy könyvet szándékozik kiadni L. Ron Hubbard késői életéről és a Szcientológiai Egyházról. Arról is tájékoztattak továbbá, hogy a könyv címe terv szerint L. Ron Hubbard lesz, és hogy Mr. Stuart a könyvet Bent Corydon-nal és velem, mint társszerzőkkel szándékozik kiadni.

 2. A könyv kéziratát korábban nem láttam, és nem adtam semmilyen engedélyt Mr. Stuartnak vagy másnak arra, hogy a könyvvel kapcsolatban használhassa a nevem. Valójában, minthogy a csatolt levélben is írtam, kimondottam megtiltottam a nevem használatát Mr. Stuartnak vagy Corydonnak a könyvvel kapcsolatban.

 3. Úgy tűnik, hogy mindezek ellenére Mr. Stuart és Corydon folytatni szeretnék a könyv publikációját, így a következő tényeket szeretném teljesen letisztázni:

  1. Amilyen mértékben (amennyire) a könyv a saját kézirataimra épül – melyek címe „Az 1% 1/10-e és „Az én történetem/beszédem” - ez teljesen a fantázia szüleménye, az igazság legcsekélyebb mértéke nélkül.

  2. A közvetlenül fentebb említett mértékben, ahol a könyv a saját kézirataimra épült, az anyagok használata a szerzői jogok megsértését jelenti.

  3. Amennyire a könyv bármely része a Bent Corydonnal való kommunikációmra épül, legyen ez írott vagy szóbeli, a könyv pontatlan és hamis.

 4. Mivel L. Ron Hubbard életmódja – először, mint író, később, mint a Haditengerészet tisztje a II. világháború alatt – sok utazással járt, a Mr. Hubbardról alkotott ismereteim a II. világháború végéig igen korlátozottak. Valójában az egyetlen időszak, amikor Mr. Hubbarddal értékelhető mennyiségű időt töltöttem, az 1951 és 1959 között volt, amikor én magam is a Szcientológiai Egyház tagja voltam. Még ekkor is sokat utazott, így sokat voltunk külön. A személyes ismereteim Mr. Hubbardról és a Szcientológia Egyházról 1959-ben véget értek.

 5. Az állításaim, melyeket a fentebb említett kéziratokban és a Bent Corydonnal, illetve másokkal való kommunikációm során tettem, egyszerűen nem mások, mint a határtalan fantáziám vad szárnyalása. Ezeknek az állításoknak a jelenbeli „igazságként” való bemutatása és a korábbi „L. Ron Hubbard” nevemnek a kemény munkával felépített értékének ellopása a legmagasabb nagyságrendű etikátlanságnak minősül.

Ronald Edward Dewolf

Eskü alatt tette, és előttem aláírta

1987. május 20-án,

Carson City-ben, Nevada államban.

Nevada állam Közjegyzője

 

 

Ron DeWolf vallomása, 1987 Július

Egyesült Államok kerületi bíróság

New Jersey kerület

Ronald R. DeWolf, felperes,

Lyle Stuart, Inc., vádlott/alperes

ellen.

Nevada állam, Carson megye.

Ronald Edward Dewolf vallomása

Ronald E. DeWolf felesküdve tanúsítom és állítom:

 1. Az alábbi esetben én vagyok a felperes. Ezt a vallomást a gyorsított eljárás és az ideiglenes korlátozó rendelkezés támogatása érdekében teszem, és az alperes elutasító indítványának ellenében.

 2. Sosem egyeztünk meg Ben Corydon-nal abban, hogy Corydon fogja megírni a könyvet, az én szerepem, mint társ-szerző pedig az információ szolgáltatása lenne. Ehelyett az én értelmezésem szerint, én Corydon társ-szerzője lettem volna, a szónak a legteljesebb értelmében; én írtam volna a könyv egyes részleteit, szerkesztői módosításokat hajthattam volna végre, valamint hozzáadhattam volna a Corydon által írott részekhez a saját írott anyagaimat.

 3. Az én értelmezésemet valójában alátámasztja az 1985. április 28-án Corydonnak írt levelem is, melyet ő a saját vallomásához csatolt, mint C Mellékletet. Ebben a levélben megkértem Corydont, hogy küldje el a vázlatot, hogy hozzájárulhassak a saját írott anyagaimmal.

Hozd el és/vagy küldd el a kinyomtatott formát és/vagy a lemezeket. Én is ezt fogom tenni, de a könyvem jelenleg a fejemben van, csakúgy mint a közös könyvünk. Gyorsan és keményen dolgozom. Nagyon koncentráltan. Szóval küldd el a dolgaidat, hogy hozzátehessek mindent, ami a fejemben van… [bekezdés] Szóval, küldd el nekem a könyvvel kapcsolatos dolgaidat, hozzáadom fejből az enyéimet, majd visszaküldöm és elmehet az ügynök barátodnak. [Corydon, C Melléklet]

 1. Továbbá, nekem mindig is szándékomban állt, hogy az első két minta fejezethez hozzátegyem a saját írásos anyagaimat, és szerkesztői változtatásokat hajtsak végre benne. Mint az 1985. április 28-án írt levelemben is írtam [N]eked valószínűleg elég anyagod van a kért első két fejezethez. Én majd hozzáteszek, és ezzel tényleg lenyűgözzük a kiadót [Corydon, C Melléklet].

Azonban, amikor végül 1985 nyarán megkaptam Corydontól a fejezeteket, akkor fizikailag képtelen voltam a saját írott anyagaimmal hozzájárulni, valamint Corydon vázlatát szerkeszteni. 1985 tavaszán és nyarán epehólyag-gyulladásban szenvedtem. 1985. július 5-én epehólyag műtétem volt. Mivel cukorbeteg is vagyok, ezért a műtétből lassan gyógyultam fel. Ráadásul még vérrögöm is kialakult, aminek következtében 1985. július 5-től július 16-áig kórházban voltam, intenzív megfigyelés alatt.

 1. Sosem értettem egyet Bent Corydonnal vagy Lyle Stuarttal, Inc. abban, hogy az apám L. Ron Hubbard állítólagos életrajzának társszerzőjeként legyek feltüntetve, még akkor is, ha írásban nem járultam hozzá a könyvhöz. Corydon és én abban egyeztünk meg, hogy a könyv egy részét én írom meg, a Corydon által írt részeket pedig szerkeszthetem, illetve kiegészíthetem. Ez a megegyezés Lyle Stuarttal, (Inc.) is meg volt beszélve.

 2. Corydon egyszerűen téved, amikor azt állítja, hogy az 1985. március 28. és 29-ei beszélgetésünket azért vettük fel, hogy elkezdhessük az együttműködésünket az apámról szóló könyvön (lsd. Corydon, 5-6. o.). Ezeket a beszélgetéseket nem egy könyv miatt vettük fel. Azért vettük fel őket, hogy Corydon fizetni tudjon vele az osztályoknak a Riverside Missziójában, Kaliforniában.

 3. Corydon állításával szemben, az 1985. április 2-ai levelemnek semmi köze sem volt egy közös könyvhöz az apámról, amikor azt írtam, hogy „ülj le és beszéljünk valami igazán kemény, egyenes, gyakorlatias üzletről”. Én valójában arról beszéltem, hogy lemegyek Corydon Riverside Missziójába egy pár tanfolyamot tartani. Ugyanebben a levélben jeleztem, hogy „jelentősebb Speciális Képzési Tanfolyamokat” fogok tartani a tengerentúlon és az Egyesült Államokban, hogy megerősítsem a szándékomat, hogy Corydon Riverside Missziójának oktatásain részt vegyek.

 4. Corydon a közös beszélgetésünk körülírásában is pontatlan volt, amely arról szólt, hogy én ki szeretnék szállni a könyv megírásából, nem szeretném, hogy az általam írt részeket felhasználja, valamint hogy a nevemet felhasználják vagy kapcsolatba hozzák a könyvvel (lsd. 18. bekezdés). Corydon elfelejtette megemlíteni a beszélgetésnek a fizetségről szóló részét, miközben Corydon korábban több ígéretet tett arra, hogy ki fog fizetni engem (valójában sosem fizetett ki). Corydon azt viszont kihangsúlyozta, hogy akaratom ellenére is kényszeríteni fog (feltehetőleg, hogy kapcsolatban legyek a könyvvel).

 5. Corydon téved az apámról szóló beszélgetéseink számát illetően (lsd. 12. bekezdés). 1985 júniusa és 1986 májusa között nem igaz, hogy legalább heti rendszerességgel beszéltünk. Ezen időszak alatt legfeljebb 12-szer beszéltünk.

 6. Corydon hamis állításai magukban foglalják az én hozzájárulásom körülírását is (lsd. 16. bekezdés). Sok olyan dolog, melyet Corydon állítása szerint tőlem hallott először, már 1983 júliusa óta nyilvános volt az akkori Penthouse interjúm alapján. Ezekkel Corydon is tisztában volt, pl: az apám és a drogok kapcsolatának hamis vádja; a testvérem Quentin-i halála körüli spekuláció; a gyermekkoromról szőtt történetek; és az apám úgynevezett zaklatása és manipulálása. Ráadásul elmondtam Corydonnak, hogy az apám írta a Szcientológia Egyház „standard tech-jét” vagy „Agymosó kézikönyvét”, csak azért, hogy vitassam Corydon amazon állítását, miszerint a tech-et nem apám, hanem mások írták.

 7. Sosem leszek képes – akár személyesen, akár szakmailag – felépülni amiatt, hogy az apámról szóló állítólagos életrajzzal kapcsolatba hoztak, melyet nem írtam meg. Lyle Stuart, Inc. továbbra is társszerzőként tekint rám, mert mint L. Ron Hubbard fia hitelességet adok a könyv vádjainak, ráadásul az olvasóban azt az érzést kelti, hogy olyan belső információt kap, melyet csak a közeli családtagok ismerhettek. A könyvhöz való hozzájárulásom hamis ábrázolásának eredményeképp én leszek a felelős a könyvet megvásárlók trágár támadásaiért az apám felé, pedig a könyvet nem én írtam, nem támogatom/hagytam jóvá és nyilvánosan tagadom. Kritika tárgya leszek egy olyan dologért, amit nem tettem, és fölötte nem gyakorolhattam kontrollt. Nem csak, hogy a könyvnek egy részét sem én írtam, még a kiadás előtti kéziratot sem láthatom, mely a nevemet viseli! A múltban mondtam és írtam olyan dolgokat az apámról, melyeket mélyen sajnálok, mert mind neki, mind nekem nagy fájdalommal jártak. A Penthouse interjú egy példa erre. De a Penthouse korlátozott körben mozog és a megítélése kétes. Ehhez képest a Lyle Stuart, Inc. egy jó hírű kiadó, és a marketing kampánya nyilván országos lefedettségű lesz. Az országos megítélésem így teljesen egy olyan könyvön múlik, melyet nem én írtam, és amely meg fog akadályozni az elhunyt apámmal, a családommal és az Egyházával való megbékélésben. Ha ez a könyv az én nevemmel lesz kiadva úgy, hogy igazából nem volt írásos hozzájárulásom, akkor sosem leszek képes megakadályozni, hogy „hűtlen gyermekként” ítéljenek meg nyilvánosan, és magam mögött hagyjam mindezt.

 

Eskü alatt tette előttem

1987. július 1-jén

Közjegyző

 

 

 

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.


Kérjuk rakja össze egere segítségével a jobb felső sarokban látható képet. A kép darabjainak nem szükséges tökéletesen illeszkednie!
twth önkéntes-lelkészek drogmentes-világért  narconon fiatalok-az-emberi-jogokért CCHRlogoblack criminon alkalmazott-oktatastan
Az út a boldogsághoz Önkéntes lelkészek A Drogmentes Világért Alapítvány Narconon Fiatalok az emberi jogokért Emberi jogok Criminon Alkalmazott oktatástan