tuddmegazigazsagot

Mit tett L. Ron Hubbard és a Szcientológusok az emberi jogokért?

Habár L. Ron Hubbard sikeresen elmondta az embernek a hírt, hogy végre boldog lehet, és a Szcientológusok száma növekedett, a pszichiátria mégis tovább küzdött, hogy kézben tartsa a társadalmat.

Terveikből a “Szibéria Törvényjavaslat”-ként közismert határozat sem maradt ki. (A hírhedt elnevezés onnan származik, hogy a pszichiáterek célja egy Szibériához hasonló tábor kialakítása volt a mentálhigiénia páciensei részére, valahol Alaszka kietlen hómezőin.) Ez valószínűleg elég messze esett volna a világ összes forgalmasabb útvonalátólahhoz, hogy lehetővé tegye a pszichiáterek számára az elme kontrolljának gyakorlását és a kísérletezgetést, távol a nyilvánosság figyelmétől és ellenőrzésétől. Azért hogy létrehozhassák ezt a fogva tartott csoportot, a tervezet magában foglalt egy “egyszerűsített bűnügyi eljárást”, amely valójában olyannyira egyszerű volt, hogy eltörölte az olyan felesleges és költséges dolgot, mint a bírósági tárgyalások és a jogi védelem, vagyis lehetővé tette a békebírónak, a “barátoknak”, orvosoknak és pszichiátereknek, hogy gyors bűnügyi eljárásokat indítsanak.

1956 januárjában, mikor a törvényjavaslat egyhangú szavazattal és feltűnés nélkül, majdnem átjutott a Kongresszuson, a Szcientológia Egyház tagjai és más polgárjogi szervezetek szövetségre léptek. Ismertették az amerikai nyilvánossággal, hogy mit tartogat számukra ez a döntés, és kitartó levélíró kampánnyal, “Szibéria, USA!” jelszó alatt, sikerült hatást gyakorolni a politikai ellenzékre.

Mire a kampány véget ért, a törvény büntetőjogi részét eltörölték, és csupán egy rendelet maradt hátra, amely engedélyezte a mentálhigiénés létesítmény létrehozását Alaszka területén.

1 hozzászólás

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.


Kérjuk rakja össze egere segítségével a jobb felső sarokban látható képet. A kép darabjainak nem szükséges tökéletesen illeszkednie!

Hittételek

Keresés az oldalon

Fotók

twth önkéntes-lelkészek drogmentes-világért  narconon fiatalok-az-emberi-jogokért CCHRlogoblack criminon alkalmazott-oktatastan
Az út a boldogsághoz Önkéntes lelkészek A Drogmentes Világért Alapítvány Narconon Fiatalok az emberi jogokért Emberi jogok Criminon Alkalmazott oktatástan