tuddmegazigazsagot

Megnyílt az Ideális Szcientológia Egyház Budapesten - 2016. Július 23.

A budapesti ideális Szcientológia-egyház 2016. július 23-i megnyitója mérföldkő jelentőségű esemény Magyarországon a szellemi szabadság terén.

scientology-budapest-opening-wide-ribbon-pull 05C1576

Magyarországon az évszázadok során számos monda és történet született – és a magyarországi Szcientológiának is megvan a maga története.

Az 1980-as évek végén, az 1990-es évek elején a totalitárius, ateista kommunizmus visszavonulót fújt Kelet-Európa és Ázsia jelentős részén. A szellemi értékekre kiéhezett magyarság – akárcsak a szovjet uralom miatt szenvedő többi ember – gyorsan az igazság és a vallás felé fordult. 1988-ban L. Ron Hubbard Dianetika: A szellemi egészség modern tudománya című könyvének egyetlen példánya átjutott a vasfüggönyön, és egy mozgalmat indított el.

Most, több mint 25 évvel azután, hogy a Szcientológia megjelent Budapesten, a vallás megünnepelte egy ideális Szcientológia egyházi szervezet megnyitóját a történelmi városban. A budapesti már az ötvenkettedik ilyen a világon 2003 óta, és további 50 építése folyik egyre gyorsabb ütemben.

scientology-budapest-opening-david-miscavige 02C9141„Az egész világ úgy ismeri a városotokat, mint a szabadság fővárosát – mondta a Szcientológia Egyház vezetője, David Miscavige a budapesti ideális szervezet július 23-i megnyitóján, 3500 szcientológus és vendég előtt tartott beszédében. – És a küzdelmetekről, melyet a szabadságért vívtatok, a Föld minden nyelvén írtak már. Azt is mondják, hogy amikor az emberek a szabadságra áhítoznak, akkor »Magyarország népévé« válnak.

A Szcientológia ideális szervezete Budapest forgalmas északkeleti részén található. A 6000 négyzetméteres épület a 13. kerületben, a város egyik főútvonala, a Váci út mentén helyezkedik el. Nem lehet nem észrevenni, mivel nyugati homlokzatán egy 25 méter hosszan húzódó SCIENTOLOGY felirat hirdeti a jelenlétét a naponta több mint 100 000 előtte elhaladó embernek.

David Miscavige úgy jellemezte a magyarságot és a megnyitó résztvevőit, hogy vágyakoznak a szellemi függetlenség után, és kiemelte, hogy a budapesti ideális Szcientológia-egyházzal ez elérhető.

Az egyház több mint 25 éve lett bejegyezve Magyarországon, és ennek az épületnek a megnyitója a vallás gyors növekedésének eddigi csúcspontja. Ezenkívül összesen több mint 30 misszió is található az országban, valamint Romániában, Szlovákiában és a Cseh Köztársaságban. Mindegyik szervezet képviselői ott voltak a megnyitóünnepségen részt vevő 3500 szcientológus és vendég között.

A magyar társadalom kiemelkedő személyiségei üdvözölték az egyházat új otthonában: dr. Komáromi István dandártábornok, Pest megye nyugalmazott rendőrfőkapitánya; Hekáné dr. Szondi Ildikó, Szeged város Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottságának alelnöke; Debreceni Ágnes tanár, a minisztériumidíj-nyertes Gárdonyi Géza Általános Iskola alapítványának kuratóriumi tagja Dunaújvárosból; valamint az országos hírű regényíró, Nemere István.

Az új budapesti ideális szervezet bemutatja látogatóinak a Dianetikát és Szcientológiát. Ez a Közönséginformációs Központban kezdődik: több mint 500 filmet tartalmazó bemutatópanelei segítségével megismerhetők a Szcientológia vallás hittételei és gyakorlatai, valamint az Alapító, L. Ron Hubbard élete és öröksége.
scientology-budapest-opening-medium-ribbon-pull-david-miscavige 07C8858

Az információs központ részletes tájékoztatást nyújt a Szcientológia által támogatott számos humanitárius programról, például a világméretű emberi jogi oktatókampányokról, a kiterjedt drogfelvilágosító, drogmegelőző és drogrehabilitációs programokról, az oktatási és tanulási központok nemzetközi hálózatáról, valamint a Szcientológia önkéntes lelkészekről, akik a világ legnagyobb független vészhelyzetkezelő csapatát alkotják.

A budapesti kápolna ad helyet a Szcientológia vallási eseményeinek, például az esküvőknek és a névadó ünnepségeknek, valamint a vasárnapi szertartásoknak és a közösségi rendezvényeknek is, amelyek felekezettől függetlenül bárki számára látogathatók. Az ideális szervezet számos előadó- és oktatótermet foglal magába, emellett pedig egy teljes emeletet szenteltek azoknak a szobáknak, amelyekben a Szcientológia-auditálást (szellemi tanácsadást) nyújtják.

A budapesti megnyitó az egyház elmúlt 12 havi töretlen növekedését erősíti – valójában megkoronázza az egyház terjeszkedésének utóbbi 10 évét, amely túlszárnyalja az elmúlt 50 év összesített eredményeit. A közelmúltban nyíltak ideális egyházak Atlantában, Milánóban, Tokióban, Bogotában és Bázelben is. Emellett az egyház az idén megnyitotta a Scientology Media Productionst, egy 2 hektáros területen működő, a legmodernebb technológiával felszerelt stúdiót Hollywoodban, ahonnan tévé, rádió, a nyomtatott sajtó, az internet, a közösségi oldalak és minden egyéb médium útján fogja a vallás üzenetét közvetíteni.

scientology-budapest-bookstore Z9A9574LB      scientology-budapest-exterior Z9A0794 Cover V1

 

 

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.


Kérjuk rakja össze egere segítségével a jobb felső sarokban látható képet. A kép darabjainak nem szükséges tökéletesen illeszkednie!

Hittételek

Keresés az oldalon

Fotók

twth önkéntes-lelkészek drogmentes-világért  narconon fiatalok-az-emberi-jogokért CCHRlogoblack criminon alkalmazott-oktatastan
Az út a boldogsághoz Önkéntes lelkészek A Drogmentes Világért Alapítvány Narconon Fiatalok az emberi jogokért Emberi jogok Criminon Alkalmazott oktatástan