tuddmegazigazsagot

L. Ron Hubbard a repülés hőskorában

A Nemzetközi Polgári Repülési szervezet 1999-ben nyilvánította december 7-ét a polgári repülés napjává. A szervezet közgyűlése azért döntött e nap mellett, mert 1944. december 7-én Chicagóban írták alá a polgári repülés első jelentős egyezményét.

lrh barnstorming in america hu

L. Ron Hubbard-ot legtöbben úgy ismerik, mint a Szcientológia vallás alapítóját.
És valóban ez életútjának legnagyobb műve! De élete a Szcientológia megalapítása előtt is kalandoktól, és felfedezésektől volt gazdag. Írt regényeket, vezetett expedíciókat, és 1941-ben alig harminc évesen megkapta a hajóskapitányi engedélyt a világ minden óceánjára.

Még ezt megelőzően megismerkedik a repüléssel is és csatlakozik az egyetemi repülős klubhoz. Eleinte vitorlázórepülő pilótaként kezdi, ő lesz az Egyesült Államok 385. vitorlásrepülő pilótája. Rövid idő alatt hihetetlen magabiztosságot, és tapasztalatot szerez ezeknek a könnyű, többnyire fából készült repülőknek a vezetésében.
Az ilyen motorikus meghajtás nélküli „gépek” irányítása általában nagy kompetenciát igényelt. A pilóta csak a szelekre és áramlatokra hagyatkozhatott, nem volt egy olyan gomb aminek megnyomásával eliszkolhatott a légtér rázósabb területeiről. L.Ron Hubbard itt akkora tapasztalatra tesz szert, hogy később amikor gépi repülésbe kezd, azt minden előzetes gyakorlás nélkül teszi.

A vitorlázó repülőkről áttérve olyannyira elsajátítja a motoros repülősport fogásait, hogy hamarosan repülős bemutatókon vesz részt és körutakat tesz a kontinens közép-nyugati területein. Ezeken a bemutatókon gyorsaságával és manővereivel nem csak a közönséget kápráztatja el, hanem pilóta társait is. Ezért tőlük a „Villám Hubbard” becenevet kapja.

Mindazokat a technikai felfedezéseket, és újításokat, amik a repülés területén mennek végbe, a Sportpilóta című országos lap hasábjain adja közre. Ugyanebben az újságban saját tapasztalatairól is beszámol, és jó tanácsokkal látja el pilótatársait, hogyan repüljenek kedvezőtlen körülmények esetén. L.Ron Hubbard-ot ma az amerikai repülés hőskorának pilótájaként tartják számon.

L. Ron Hubbard és névtelen társai repüléseik során olyan tapasztalatokat szereztek, amelyeket megosztva jelentős mértékben hozzájárultak a repülés fejlődéséhez.

A polgári repülés nemzetközi napjáról azért döntöttek, hogy évente megemlékezzünk a polgári repülésben dolgozókról, a pilótákról, a kisegítő, és a földi személyzetről. Mindenkiről, aki valamikor is hozzátett, illetve hozzátesz a polgári repülés eredményességéhez, biztonságához.

 

 

 

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.


Kérjuk rakja össze egere segítségével a jobb felső sarokban látható képet. A kép darabjainak nem szükséges tökéletesen illeszkednie!

Hittételek

Keresés az oldalon

Fotók

twth önkéntes-lelkészek drogmentes-világért  narconon fiatalok-az-emberi-jogokért CCHRlogoblack criminon alkalmazott-oktatastan
Az út a boldogsághoz Önkéntes lelkészek A Drogmentes Világért Alapítvány Narconon Fiatalok az emberi jogokért Emberi jogok Criminon Alkalmazott oktatástan