tuddmegazigazsagot

„Sok munka áll még előttünk”– jelentették ki a magyar emberi jogi aktivisták

A 17 önkéntes több mint 1300 Emberi Jogok felvilágosító anyagot osztott ki a járókelőknek a mínusz 17 fokos hidegben szombaton. Az utóbbi hetekben nem először kerül sor ilyen akcióra. Kik és miért csinálják?

foto-m.org-26


2006-ban indult el Magyarországon a Fiatalok az Emberi Jogokért nemzetközi emberi jogi nonprofit szervezet magyarországi képviselete. Ez a szervezet nemzetközi szinten foglalkozik az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának megvalósításával. Az alapítvány világszerte egyénekből, pedagógusokból, jogi aktivistákból, fiatalokból áll azzal a céllal, hogy ismertté tegye és védelmezze az emberek jogait. Egyik céljuk az emberek oktatása, tájékoztatása az emberi jogokról. A Szcientológia Egyház már több 15 éve támogatója a Fiatalok az Emberi Jogokért nonprofit szervezetnek.

Miért fontos az emberi jogok ismertté tétele?

A jog olyan szabályok összessége, amik szabályozzák az egy társadalomban élők viszonyát és magatartását. Az emberi jog pedig olyan elidegeníthetetlen jog, ami a Földön élő minden embernek alapvetően jár a születése pillanatától.

A történelem folyamán többször láttuk sárba tiporni az emberi jogokat, rabszolgatartás, zsidóüldözés, hogy a legsúlyosabbakat említsük. A második világháború után vált egyértelművé és sürgetővé, hogy megfogalmazzák az emberi jogokat. 

Az ENSZ 1948-ban fogalmazta meg és fogadta el az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát, a világ minden régiójának bevonásával, figyelembe véve a különböző jogi hagyományokat. Ez a ma létező legátfogóbb emberi jogi dokumentum, ami felvázolja egy demokratikusan működő társadalom alapjait képző 30 emberi jogot.
Egy embernek joga van erőszaktól és diszkriminációtól mentesen élni. Joga van szólni, mindig van joga egy tisztességes tárgyaláshoz vagy a társadalombiztosításhoz, ha bajba kerül. Ezenkívül joga van szabadon gondolkodni és abban hinni, amiben szeretne, hogy néhány emberi jogot említsünk.  

foto-m.org-62 foto-m.org-47

 

Elég egyértelmű, hogy a modern, demokratikus társadalmakban is sajnos még napi szinten sértik meg az emberi jogokat. Könnyen megeshet az emberrel, hogy a munkahelyén, gyógykezeléskor, családban, iskolában vagy bárhol olyan helyzetbe kerül, ahol a jogait semmibe veszik. Az egyén csak akkor tud ez ellen védekezni, ha tudatában van az alapvető jogainak és megköveteli másoktól is, hogy tartsák tiszteletben őket. Ezért kezdtük el a felvilágosító munkát a magyar lakosság körében.” – mondta a Fiatalok az Emberi Jogokért hazai képviselője.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.


Kérjuk rakja össze egere segítségével a jobb felső sarokban látható képet. A kép darabjainak nem szükséges tökéletesen illeszkednie!

Hittételek

Keresés az oldalon

Fotók

twth önkéntes-lelkészek drogmentes-világért  narconon fiatalok-az-emberi-jogokért CCHRlogoblack criminon alkalmazott-oktatastan
Az út a boldogsághoz Önkéntes lelkészek A Drogmentes Világért Alapítvány Narconon Fiatalok az emberi jogokért Emberi jogok Criminon Alkalmazott oktatástan