tuddmegazigazsagot

Támadások ellenére is a drogmentességért küzdenek

Június 4-én érkeztek be Budapestre a Drogmentes Magyarországért Maraton nevű civil kezdeményezés sportolói, akik az egész országot futották körbe, hogy felemeljék szavukat az elharapódzó drogfogyasztás és a kábítószerek káros hatásai ellen. A mozgalom fő támogatója a Magyarországi Szcientológia Egyház, amely ugyanazokat az elveket támogatja, mint a Drogmentes Maraton: tisztán is lehet élni! Úgy tűnik, a drogok elleni küzdelem nem mindenki számára pozitív üzenet – bár a kezdeményezés mellé számos híresség is odaállt, a 2100 km-es távot időnként mégis ellenszélben kellett végigfutniuk.


HLR 1550

Idén áprilisban már 16. alkalommal indult útnak a fiatalokból álló csapat, akik 42 napot áldoztak arra, hogy a gyermekekhez eljuttassák az üzenetet: drogok nélkül szebb az élet és több a lehetőség. Startrendezvényükön jelenlétével biztosította támogató szándékát számos sportoló és híresség, így például Kis Gergő olimpikon úszó és örökös magyar bajnok, Danny Blue mentalista, Kegye János pánsípművész, Nick Árpád erőművész pedig a fogával húzta el a maratonisták autóját az első néhány méteren.

Másfél hónapos országjáró útjuk során 320 települést látogattak végig, hogy az iskolákban drogfelvilágosító előadásokat tartsanak a gyermekeknek és pedagógusoknak egyaránt, és százezernyi ingyenes információs füzet kézbe adásával hirdessék a drogmentes élet pozitív üzenetét. A gyerekek sok helyütt rég várt ismerősökként köszöntötték a futókat, és olyan is akadt, aki büszkén mesélte: a Drogmentes Maratontól kapott információk segítettek neki, hogy elkerülje a drogok jelentette hamis csábítást, és egészséges, kábítószereket nem használó kamaszként nőhessen fel.

Dunaujvaros 20170511

A pozitív üzenet és a szívmelengető sikerek ellenére úgy tűnik, még ez a kezdeményezés sem lehet elég pozitív, hogy bizonyos érdekeket szolgáló emberek az ismeretlenség homályába burkolózva támadásokat ne indítanának ellene. Nonszensznek tűnhet, de a saját erőből megszervezett, állami hátszél nélküli civil kezdeményezésnek időnként szembesülnie kellett azzal is, hogy felsőbb utasításra nem akarják őket beengedni iskolákba előadást tartani, és egyéb módokon próbálnak gáncsot vetni felvilágosító munkájuknak.

– Néhányan felteszik a kérdést, lehetséges-e egyáltalán drogmentes közösséget, országot teremteni – mondta a maratonisták csapatkapitánya, Németh Gergő. – Én úgy gondolom, ez egyrészt szándék kérdése, másrészt egy hatékony felvilágosító stratégiáé, mint például amilyet a Drogmentes Magyarországért Maraton használ. Aki eleve úgy áll hozzá, hogy nem lehet fiataljainkat hatékonyan meggyőzni a drogok jelentette veszélyekről, az a drogdílerek kezére játszik, és kezükre játssza nemzetünk jövőjét is.

A Drogmentes Magyarországért Maraton idei körútja során mintegy 150 iskolában tartott drogfelvilágosító előadásokat – a részt vevő fiatalok több mint 80%-a tett fogadalmat, hogy drogmentes életet fog élni, és erre buzdítja társait is. A 42 napos akció során a sportolók közel 200 ezer embert értek el közvetlenül a drogmentesség pozitív üzenetével.

 

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.


Kérjuk rakja össze egere segítségével a jobb felső sarokban látható képet. A kép darabjainak nem szükséges tökéletesen illeszkednie!

Hittételek

Keresés az oldalon

Fotók

twth önkéntes-lelkészek drogmentes-világért  narconon fiatalok-az-emberi-jogokért CCHRlogoblack criminon alkalmazott-oktatastan
Az út a boldogsághoz Önkéntes lelkészek A Drogmentes Világért Alapítvány Narconon Fiatalok az emberi jogokért Emberi jogok Criminon Alkalmazott oktatástan